Regen en wind op komst Beeld Getty Images
Regen en wind op komstBeeld Getty Images

Na regen komt...

Een natte septembermaand? Vooral déze week kun je je regenlaarzen aan

September is aangebroken. Betekent dat dat ook de nazomer voor de deur staat? Helaas niet. Volgens weerexperts zit ‘een periode met langdurig nazomerweer er absoluut niet in’. September belooft vooral regenachtig te worden. En dat met name in déze week.

RedactieGetty Images

Hangt jouw zomerkleding nog klaar voor warme dagen? Dan hebben we niet zulk goed nieuws. Het lijkt erop dat je je zomerse goed beter kunt opbergen. In september wordt het nou niet bepaald lekker weer.

Wolkenvelden

Laten we nog even positief blijven: de eerste dagen van september zal het niet gaan regenen in Nederland. Wel blijven hardnekkige wolkenvelden boven ons land hangen, waardoor de zon niet echt lekker doorkomt. Omdat de zon minder hoog aan de horizon staat deze tijd van het jaar, lossen die wolken niet zo snel op. De nachten worden juist langer, waardoor de wolkenvelden goed de kans krijgen zich te verspreiden. Er staan dus een boel grauwe dagen voor de deur. De temperatuur blijft tussen de 17 en 20 graden schommelen.

Klein beetje nazomer

Vanaf het weekend zal de aanvoer van wolkenvelden vanaf zee stoppen. Op meer plaatsen breekt de zon dan door en lokaal kan het zelfs 25 graden worden. Vanaf zondagavond is er echter kans op onweersbuien en zal het kleine beetje nazomer weer worden weggespoeld.

Regen, regen, regen

Vanaf 6 september wordt het een stuk koeler en regenachtiger in Nederland. De herfst doet zijn intrede. Tot en met 27 september blijft het dan ook wisselvallig. Aan het einde van de maand komt er zelfs een kleine regenpiek. De week van 20 tot en met 27 september zal natter dan gebruikelijk zijn. Zet je regenlaarzen dus maar alvast klaar!

Gelukkig kan buiten zijn met de regen ook hartstikke leuk zijn! Dit zijn vijf manieren om je in de regen te vermaken met je (klein)kind.

Bron: Weer.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden