Tim Hofman volgt in 'Over mijn lijk' zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn Beeld BNNVARA / Skyhigh TV
Tim Hofman volgt in 'Over mijn lijk' zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijnBeeld BNNVARA / Skyhigh TV

Zet in je agenda!

Een nieuw seizoen ‘Over mijn lijk’ start binnenkort (en deze jongeren worden gevolgd)

In Over mijn lijk volgt Tim Hofman zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen.

Demi SchoenmakersBNNVARA / Skyhigh TV

In het negende seizoen dat op 5 januari begint, nemen we een kijkje in het leven van Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. We stellen ze even aan je voor:

Patrick

In 2019 vertrekt Patrick (31) met zijn grote liefde Tibby naar Aruba. Daar wil hij een nieuw leven te beginnen. Al snel krijgt Patrick last van krampen en een versnelde stoelgang. Niet veel later blijkt hij een zeldzame vorm van darmkanker te hebben. Zijn moeder is ook overleden aan darmkanker en Patrick is bang dat hij op dezelfde manier overlijdt als zij. Maar wachten op de dood wil én doet hij niet. Hij houdt van motorrijden en snowboarden en hij is dol op zijn zoontje Norwin.

Jip

Jip (26) wil het liefst de hele wereld ontdekken, maar tijdens een wandeling in 2013 krijgt ze plots een epileptische aanval. Ze blijkt een hersentumor te hebben. Om haar dromen na te leven besluit Jip op reis te gaan en in India wordt ze stapelverliefd op Max. Ze trouwen, reizen samen verder in een busje en krijgen samen dochter Ava. In 2020 krijgt Jip slecht nieuws. Met chemotherapie en bestralingen probeert ze zo lang mogelijk van Ava en Max te kunnen genieten.

Kiki

Kiki (16) is een heel normale tiener die havo 4 doet en in haar vrije tijd speelt ze op haar ukelele en zingt. Ook acteert ze erop los. Wanneer ze in juli 2019 met haar familie op jungletocht in Thailand is, voelt ze zich ineens heel slecht. In het ziekenhuis van Bangkok krijgt ze de onverwachte diagnose leverkanker. De laatste tijd is er onwijs veel veranderd voor Kiki, maar één ding weet ze zeker: ze kan niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze haalt haar schooldiploma en maakt een bucketlist.

Roy

Roy (30) is een levensgenieter pur sang. Hij houdt van gezelligheid, carnaval en bier drinken met vrienden. Maar in 2018 krijgt Roy meerdere epileptische aanvallen. Later blijkt in het ziekenhuis dat hij een hersentumor heeft en in 2020 geven de artsen hem nog een halfjaar de tijd om zijn dromen waar te maken voordat zijn zware behandelingen beginnen. Roy heeft dromen genoeg. Zo wil hij trouwen met Annick en hoopt hij dat hun kinderwens in vervulling gaat.

Francis

Na haar wereldreis is Francis (32) steeds vaker moe. Ook heeft ze last van intense hoofdpijn. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ze een tumor in haar hoofd heeft. Francis wil nog zoveel mogelijk van de wereld zien en heeft als doel om 35 jaar te worden. Aangezien ze veel thuis is, heeft ze sinds kort een hondje dat haar kan opvrolijken. Ook heeft ze een goede band met haar vrienden, ouders en twee kleine nichtjes.

Irene

Irene (28) is een bezige bij. Zo is ze actief bij een studievereniging, werkt ze in een coffeeshop, is ze penningmeester van de bewonersvereniging en of dat nog niet genoeg is, is ze ook barkeeper in een studentenflat. De schok is dan ook groot als ze in 2018 te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Na een intensief behandeltraject is haar lichaam schoon. Maar in de zomer van 2020 hoor ze dat de kanker terug is en ook haar moeder krijgt hetzelfde slechte nieuws. Ze ondergaan allebei behandelingen en nemen alles met de dag.

Over mijn lijk is vanaf 5 januari 2022 elke woensdag om 21.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Bron: BNNVARA, Instagram.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden