Een nieuwe lekkernij onder de pizza’s: platbroodpizza
Je kunt pizza natuurlijk bakken op allerlei verschillende bodems en broden om er zo je eigen draai aan te geven. De nieuwste trend? Platbroodpizza's. Aan inspiratie geen gebrek.
Platbrood is een product uit de Midden-Oosterse keuken en prima geschikt voor een heerlijke pizzabodem. Beleg hem met veel verschillende ingrediënten en je maaltijd wordt een feestje.
Platbroodpizza met buffelmozzarella
Je kunt natuurlijk bij pizza's helemaal losgaan met lekkere ingrediënten. Kaas kan dan ook zeker niet ontbreken. Beleg je platbroodpizza met buffelmozzarella en maak het af met champignons en gele paprika. Dat ziet er ook nog eens heel kleurrijk uit.
Platbroodpizza met tonijn
Vis is altijd lekker op een pizza. Deze variant bevat niet alleen tonijn, maar ook courgette, rode ui en kaas. En extra handig: een platbrood hoef je niet meer te bakken, dus hoeft het minder lang in de oven.
Platbroodpizza met chorizo
Is deze pizza niet alleen al een plaatje om te zien? Je zou het zo kunnen serveren op een feestje (wanneer het weer mag natuurlijk). Deze pizza zit vol met lekkere dingen. Chorizo, crème fraîche, Italiaanse kruiden, zwarte olijven, tomaatjes en rucola om het af te maken. Dat wordt smullen!
Platbroodpizza met kipshoarma
Knoflook is eigenlijk altijd wel een lekkere toevoeging aan (bijna) alle recepten. Bij deze pizza combineer je kipshoarma met ui, paprika, kaas , volle yoghurt en natuurlijk goed wat knoflook. Soms is die anderhalve meter niet eens zo heel gek.
Platbroodpizza Hawaï
Het is altijd een discussiepuntje: want hoort ananas nou op een pizza? Wij vinden van wel. Deze heerlijke platbroodpizza maak je met ham, knoflook, rode paprika, rode ui, ananas, kaas, Italiaanse kruiden. Je kunt er daarnaast voor kiezen om rucola aan het gerecht toe te voegen.
Zin in een andere variant? Probeer dan deze pizzacupcakes.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bron: Pinterest. Beeld: Getty Images