null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Een oude Tinder bekende duikt bij Tessel op: ‘Koffie?’

Tessel komt een oude bekende tegen op Tinder. Ze heeft hem een jaar geleden ontmoet op Tinder.

Getty Images/iStockphoto

Vos meldt zich op een middag met een appje.

Zeg mevrouw ik vind het wel leuk om je weer eens te zien. Als dat wederzijds is. Ik weet dat het uit de lucht komt vallen maar mijn gedachten zijn regelmatig bij jou.


Mmm… Vos. Ik antwoord niet meteen. Dit moet ik even verwerken, hoewel ik al had gezien dat hij me onlangs was gaan volgen op Instagram.

Vos heet natuurlijk geen Vos, maar Tom. Een Tom met vossenstreken. Vos heb ik een jaar geleden op Tinder ontmoet. We dronken koffie op een terras in het park, op een mooie dag in september. We hadden toen al een tijdje contact. Als ik ons app-geschiedenis teruglees, zie ik hoe hij me charmant en razend sluw - vandaar mijn bijnaam voor hem - inpakte met poëtische berichtjes, lieve complimenten, spannende fantasieën, vrolijke vragen. Het duurde nog een maand - hij druk, ik druk - voordat we elkaar daadwerkelijk op dat terras in dat park ontmoetten. Mijn verwachtingen reikten inmiddels tot in de hemel. Vos viel niet tegen in het echt. Een mooie, tengere man, jongensachtig, een kop met wild kastanjebruin haar, donkere ogen en een scheve neus. We dronken koffie en daarna een glas wijn. Bij het afscheid kreeg ik een zoen op mijn mond. Een uur later appte hij dat hij me elegant en sexy vond, in mijn rode broek en met mijn rode lippen.

Ogenschijnlijk beschaafd maar daaronder kolkt het.

Ik vond Vos aantrekkelijk, spannend ook, maar ik was op mijn hoede. Op dat terras had hij me verteld dat hij sinds een jaar of 8 single was en er een turbulent seksleven op na hield. De laatste jaren van zijn huwelijk pikte hij al vrouwen op van het schoolplein van zijn dochter, en eenmaal gescheiden was er geen houden meer aan. Vos ging los. Leeftijd of gender maakte hem niet uit, hij verzamelde bedpartners en sekservaringen als waren het postzegels. Vrouwen, heel veel vrouwen, ouder, jonger, het maakte hem niet uit. Daarnaast ook mannen, transgenders. Trio’s, seksfeesten - hij wist er alles van. Ondertussen, zei hij, droomde hij van een mooie romantische liefde. Het intrigeerde me, de nonchalance en de openheid waarmee hij over zijn uitspattingen sprak. Daaronder voelde ik een zweem van eenzaamheid, onthechtheid en toch ook gevoeligheid. Zo ziet een bindingsbange man er dus uit, dacht ik.

Een paar weken later nodigde ik hem uit voor een concert - Vos speelt piano en had me bekend dat hij bij muziek vaak moest huilen - en daarna belandden we in mijn bed. Weer een week later belandde ik in zijn bed. Vos bleek een voorkeur te hebben voor dominante spelletjes en ik vond het spannend om mee te spelen. Maar Vos zei al snel dat ik geen talent had voor onderdanig gedrag - dat zit in je of dat zit niet in je, wist hij. Daar kon ik me wat bij voorstellen.

De affaire bloedde dood. Vos zei een afspraak af, en ik deed geen moeite om het contact in stand te houden. Deze Casanova vond ik fascinerend, zeker, maar geen relatiemateriaal. Zelfs geen friend-with-benefits-materiaal. Een amant die je moet delen met ontelbaar veel anderen - geen fijn idee. Exit Vos.

En nu meldde hij zich weer, met dat appje waarin hij zegt regelmatig aan me te moeten denken. Ik moest denken aan die fabel, over de vos Reinaerde, die naarmate hij ouder werd zijn haren verloor maar nooit zijn streken. Die iedereen wist in te pakken met zijn sluwe praatjes en dan weer schaterlachend wegsloop, op zoek naar een volgend slachtoffer. Wil ik wel weer contact met Vos? En toch ben ik nieuwsgierig. Wat wil hij? Dus ik app terug.

Daar is Vos. Wat een verrassing. Hoewel, ik zag je al opduiken op Instagram.

Vos antwoordt: een emoji-gezichtje met beschaamde wangetjes.

Koffie?

Tessel (50) heeft 2 dochters van 20 en 22. Sinds 10 jaar is ze gescheiden. Hoewel ze enkele relaties heeft gehad de laatste jaren, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Toch droomt ze van een grote liefde voor de rest van haar leven. Voor Libelle doet ze iedere dinsdag verslag van haar speurtocht naar die ene man.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden