null Beeld

Een pannenkoek, maar dan anders!

Heb je ook zo lekker gelijnd de afgelopen weken? Deze week doen we het nog eens dunnetjes (há) over met een selectie van de allerlekkerste Libelle Lijnt Lekker gerechten.

Redactie Libelle.nl

Begin de dag met de zon in een schaaltje, lunch met een gezond courgettepannenkoekje en 's avonds eten we zuurkool met zoete aardappel en kalkoenfilet.

Ontbijt: 1 schaaltje magere kwark met een mandarijntje en 1 eetlepel pijnboompitjes

Tussendoor: 1 cracker (vezelrijk of volkoren) met mager beleg

Lunch: courgettepannenkoekje met muntyoghurt

Tussendoor: 1 kiwi

Avondmaaltijd: zuurkool met zoete aardappel en kalkoenfilet

Tussendoor: stuk komkommer, cherrytomaatjes, surimisticks

  • Courgettepannenkoekje

null Beeld

Dit heb je nodig

½ courgette

1 lente-ui, in ringetjes

1 el bloem

1 ei

zout en peper

olijfolie

Voor de yoghurtsaus

handje verse munt, fijngehakt

½ theelepel honing

100 ml yoghurt

Zo maak je het

Rasp de courgette. Bestrooi met zout. Meng de bloem en het ei erdoor en roer er een glad beslag van. Voeg peper naar smaak toe. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat één lepel van het beslag in de pan glijden. Bak in circa 5 minuten gaar en goudbruin, halverwege keren. Meng de yoghurt met de munt en serveer bij de courgettepannenkoek.

  • Zuurkool met zoete aardappel en kalkoenfilet

null Beeld

Dit heb je nodig

2 zoete aardappels (bataat)

100 g zuurkool

½ ui, gesnipperd

1 el olijfolie

100 g kalkoenfilet, in stukjes gesneden

zout en peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd deze in grove blokjes. Kook ze in wat water in 10-15 minuten gaar. Giet de aardappel af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels met een stamper en voeg wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de kalkoenfilet toe en bak in ca. 2 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Bouw nu je ovenschotel op. Begin met de kalkoenfilet. Verdeel hierover de zoete-aardappelpuree en schep daarna de zuurkool eroverheen. Zet de ovenschotel een half uur in de oven op 180 graden.

Alle boodschappen voor dit dagmenu in huis zonder de deur uit te moeten? Bestel ze online!

Receptuur: The Foodsisters. Fotografie: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden