Een recept om je vingers bij af te likken: choco-notentaartjes
Het ziet er naar uit dat we weer meer binnen moeten zitten. De horeca gaat waarschijnlijk dicht en dat betekent dat we meer aangewezen zijn op onze eigen kook- en bakkunsten. Daarom hebben we alvast een heerlijk recept voor je uitgezocht: choco-notentaartjes.
Het recept heeft minder toegevoegde suiker in vergelijking met andere taartjes en is gistvrij.
Dit heb je nodig voor 6 Choco- notentaartjes
- 15 g lijnzaad, fijngevijzeld
- 125 g noten (amandel, hazelnoot, walnoot, pecan, zaden, pitten, kies maar!)
- 5 medjool dadels, ontpit
- 75 g glutenvrije meelsoort (bijvoorbeeld kastanje-, kokos- of bananenmeel).
Vulling:
- 50 g kokosvlokken
- 200 ml kokos-melk
- 230 g pure chocolade
- 2-3 el likeur (kokos-, noten- of sinaasappellikeur) of agavesiroop (is zoeter) of extra kokosmelk
- cacao of kaneel
Extra nodig:
- 6 taartvormpjes Ø 10 cm
Zo maak je de taartjes
- Meng het lijnzaadpoeder met 45 ml water en laat 10 min. staan.
- Verwarm de oven voor op 175°C of heteluchtstand 165°C.
- Hak de noten fijn in de keukenmachine.
- Hak de dadels in kleine stukjes, voeg ze met het meel toe aan de noten en maal tot een grof mengsel.
- Doe tot slot het gewelde lijnzaadpoeder erbij en meng tot een stevig, plakkerig deeg.
- Vet de taartvormpjes in, leg bakpapier op de bodems en bekleed bodems en zijkanten met het deeg.
- Bak de taartbodems in 15 min. goudbruin en gaar en laat ze afkoelen in de vormpjes.
- Rooster de kokosvlokken op een bakpapiertje in de oven in enkele minuten lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen.
- Breng de kokosmelk tegen de kook aan, haal van het vuur en roer de chocolade erdoor tot het een gladde saus is.
- Meng ten slotte de likeur erdoor.
- Haal de afgekoelde taartbodems uit de vormpjes.
- Vul de bodems met saus en laat 1-2 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met geroosterde kokosvlokken en bestuif eventueel met cacao of kaneel. Ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur.
Bereidingstijd 45 min. Baktijd 25 min. Opstijven 1-2 uur Kcal 555 p.st.
Nog meer lekkere gerechten, vind je in Libelle Lekker:
Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.
Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Yvonne Jimmink