null Beeld

Een recept om je vingers bij af te likken: choco-notentaartjes

Het ziet er naar uit dat we weer meer binnen moeten zitten. De horeca gaat waarschijnlijk dicht en dat betekent dat  we meer aangewezen zijn op onze eigen kook- en bakkunsten. Daarom hebben we alvast een heerlijk recept voor je uitgezocht: choco-notentaartjes.

Rachel Vieth

Het recept heeft minder toegevoegde suiker in vergelijking met andere taartjes en is gistvrij.

Dit heb je nodig voor 6 Choco- notentaartjes

  • 15 g lijnzaad, fijngevijzeld
  • 125 g noten (amandel, hazelnoot, walnoot, pecan, zaden, pitten, kies maar!)
  • 5 medjool dadels, ontpit
  • 75 g glutenvrije meelsoort (bijvoorbeeld kastanje-, kokos- of bananenmeel).

Vulling:

  • 50 g kokosvlokken
  • 200 ml kokos-melk
  • 230 g pure chocolade
  • 2-3 el likeur (kokos-, noten- of sinaasappellikeur) of agavesiroop (is zoeter) of extra kokosmelk
  • cacao of kaneel

Extra nodig:

  • 6 taartvormpjes Ø 10 cm

Zo maak je de taartjes

  1. Meng het lijnzaadpoeder met 45 ml water en laat 10 min. staan.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C of heteluchtstand 165°C.
  3. Hak de noten fijn in de keukenmachine.
  4. Hak de dadels in kleine stukjes, voeg ze met het meel toe aan de noten en maal tot een grof mengsel.
  5. Doe tot slot het gewelde lijnzaadpoeder erbij en meng tot een stevig, plakkerig deeg.
  6. Vet de taartvormpjes in, leg bakpapier op de bodems en bekleed bodems en zijkanten met het deeg.
  7. Bak de taartbodems in 15 min. goudbruin en gaar en laat ze afkoelen in de vormpjes.
  8. Rooster de kokosvlokken op een bakpapiertje in de oven in enkele minuten lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen.
  9. Breng de kokosmelk tegen de kook aan, haal van het vuur en roer de chocolade erdoor tot het een gladde saus is.
  10. Meng ten slotte de likeur erdoor.
  11. Haal de afgekoelde taartbodems uit de vormpjes.
  12. Vul de bodems met saus en laat 1-2 uur opstijven in de koelkast.
  13. Garneer met geroosterde kokosvlokken en bestuif eventueel met cacao of kaneel. Ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur.

Bereidingstijd 45 min. Baktijd 25 min. Opstijven 1-2 uur Kcal 555 p.st.

Nog meer lekkere gerechten, vind je in Libelle Lekker:

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Yvonne Jimmink

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden