null Beeld

Een tafel vol interessante gasten in ‘Jinek’, maar kijkers hadden het over iets heel anders

Je kunt bijna niet gemist hebben dat de Nashville-verklaring het gesprek van de dag is. De redactie van 'Jinek' had dan ook een droomtafel gisteravond: SGP-leider Kees van der Staaij en minister Van Engelshoven, die beiden een grote rol spelen in het debat, waren te gast. Maar kijkers hadden het niet zozeer over wát ze zeiden, maar hóé ze het zeiden.

Online redactie Libelle

In het kort is de Nashville-verklaring een manifest waarin staat hoe christenen moeten omgaan met zaken als het geloof, het huwelijk en seks. Er staat onder andere in dat goede christenen homoseksualiteit dienen af te wijzen en er wordt gesuggereerd dat 'genezing' mogelijk is. Ruim 200 mensen hebben de verklaring ondertekend, onder wie veel (oud-)predikanten én Van der Staaij. En daar krijgt hij veel kritiek op.

Ehh...

In Jinek kon hij gister uitleggen waarom hij de verklaring ondertekend heeft. Tegenover hem zat minister Van Engelshoven, die het manifest 'een stap terug in de tijd' noemt. Een interessant debat, zou je zeggen, al denken kijkers daar anders over. Conclusie van de avond is vooral dat minister Van Engelshoven wel een lesje communicatie kan gebruiken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter, Jinek. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden