null Beeld

Eeneiige tweeling 18 dagen na elkaar geboren

De broertjes Link en Logan zijn een eeneiige tweeling. Dat is niet heel uitzonderlijk, maar deze 2 zijn wel heel bijzonder. De jongetjes zijn namelijk in 2 verschillende maanden geboren. Ze kwamen 18 dagen na elkaar ter wereld.

Elselien van Dieren

Logen werd op 17 oktober geboren, terwijl zijn ‘grote broer’ Link (foto boven) straks op 29 september jarig is. De jongetjes bleken dezelfde placenta te delen waardoor de ene baby zwak wordt door bloedverlies en de andere juist te veel bloed krijgt. Hierdoor kan een hartaanval ontstaan. De artsen zagen geen andere optie dan Link al met 23 weken te halen.

Gezondheid

Volgens dokter Martin Walker zou kleine Link slechts 10% kans hebben op een normale ontwikkeling, maar tot nu toe lijkt het goed te gaan met zijn gezondheid. Door zijn vroege geboorte kreeg broertje Logan een grotere kans op een gezonde toekomst omdat hij langer in de baarmoeder kon blijven.

null Beeld ESbnmWH7u24a4+uKYPAz+yHfamoOkZ692wwVxb5JaFeOZ0PORuCMkd50phPYrciilpqg6obr4fSQdkZLW7mf5w==
Beeld ESbnmWH7u24a4+uKYPAz+yHfamoOkZ692wwVxb5JaFeOZ0PORuCMkd50phPYrciilpqg6obr4fSQdkZLW7mf5w==

Logan vlak na zijn geboorte.

500 gram

Dat werden uiteindelijk slechts 18 dagen, omdat er gevreesd werd voor een infectie. Logan woog 740 gram, oudere broer Link slechts 500 gram. De komende tijd blijft de kersverse tweeling nog in het ziekenhuis om aan te sterken.

Bekijk de video van ABC News

Bron: AD, ABC News. Beeld: ABC, iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden