null Beeld

Eenpansgerechten: gemakkelijk genieten

Hoe donkerder het buiten is, hoe meer zin we hebben in warm 'comfort food'. Vang daarom alle winterse smaken in een stoer eenpansgerecht. Stoven, bakken, braden… deze hartverwarmende recepten zijn super gemakkelijk en zorgen ook nog eens voor veel minder afwas!

AnneVervoort

Lam-kikkererwten pruttelpan – 4 personen

scheut olie

750 g lamsvlees in blokjes

2 uien, in halve ringen

2 el komijnpoeder

2 el korianderpoeder

2 blikken kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

1 citroen

handje verse munt

400 ml groentebouillon

Hoe?

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui aan, samen met de kruiden. Voeg dan het lamsvlees toe en bak tot het vlees overal gebruind is.

Voeg dan de kikkererwten, citroensap en bouillon aan het eenpansgerecht toe. Meng alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het met deksel op de pan 15 minuten sudderen.

Haal de deksel van de pan en laat het nog 5 minuten opstaan. Voeg de munt toe enverdeel het lekkers over vier kommen.

Rustieke roerbak – 2 personen

500 g aardappelen, in kleine blokjes

6 plakjes bacon, in grove stukken

2 tomaten

2 handenvol spinazie

4 bosuitjes

2 eieren

zout en peper

Hoe?

Voor dit eenpansgerecht verwarm je een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 20 minuten. Bak de bacon vervolgens 10 minuutjes mee tot de aardappeltjes goudbruin zijn.

Snijd de tomaten in stukjes en bak tot ze zacht worden. Dan is het tijd voor de bosuitjes en spinazie. Roer het mengsel goed door elkaar en schuif het vervolgens naar de zijkanten.

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de ruimte die in het midden is ontstaan. Gebruik deze ruimte om de twee eitjes te bakken. Smullen maar!

Lasagne in één pan


1,5 blikje gepelde tomaten

3 tenen knoflook

scheut olijfolie

zout en peper

1 eigeel

bakje ricotta

lasagne bladen

1 bol mozzarella, in stukjes

1 kopje Parmezaanse kaas

Hoe?

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de tomaten in een keukenmachine en pureer het grof. Voeg de tomaten samen met de knoflook en olie toe aan een ovenbestendige pan en breng aan de kook. Laat het 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Mix intussen de eigelen, ricotta en zout en peper in een aparte kom. Giet de tomatensaus vervolgens in een hittebestendige kom tot er nog een flinke soeplepel in de pan overblijft. Bedek de laag met lasagne bladen en verspreid de helft van het ricotta mengsel over de schaal. Wissel dan weer af met de pasta, de tomatensaus, nog een laag lasagne bladen en dan de resterende ricotta. Maak het af met een laag pasta, tomatensaus en een topping van mozzarella en Parmezaan.

Bak de schotel binnen een half uurtje goudbruin en geniet van je eenpansgerecht.

Bron: Delicious

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden