kangoeroe in Nederland Beeld Getty Images
kangoeroe in NederlandBeeld Getty Images

Boink boink boink

Eens iets anders dan een konijn: bij Veldhoven hupst een ontsnapte kangoeroe vrolijk rond, maar wie gaat hem vangen?

Dat is toch even schrikken: je loopt je wekelijkse hardlooprondje en ineens zit daar in de berm niet een vogel, konijn of ree, maar een kangoeroe! Het overkwam Peter Leunissen uit Veldhoven zondagochtend. “De dierenambulance was wel aardig verrast, net als ik.”

Mirna WiggersGetty Images

Hij besloot zondagochtend een rondje te lopen in de buurt van Eindhoven Airport toen hij de kangoeroe ineens spotte langs de weg. “Het dier bleef stilstaan, dus dat leek me wel leuk voor een foto. En toen ik weer ging lopen, hupte hij een stukje mee. Daarna liep het dier weer de andere kant op”, vertelt Peter aan Omroep Brabant.

Dierenambulance

Hij wilde meteen de dierenambulance bellen, maar had geen telefoon bij zich. “Bij het hardlopen gebruik ik altijd mijn iPod voor muziek. Daar heb ik die foto’s mee gemaakt. Dus pas thuis kon de dierenambulance worden gebeld. Die waren wel een beetje verrast. Ik heb het ook in een appgroep gezet, in de hoop dat iemand weet waar het dier vandaan komt.”

Vangen

Zondagavond blijkt het te gaan om een kangoeroe van een particuliere eigenaar. Hij is donderdag al ontsnapt uit Wintelre, maar is heel moeilijk te vangen. “Als je hem probeert te benaderen, loopt hij meteen weg”, vertelt een mevrouw uit het Noord-Brabantse dorp. De afgelopen dagen kreeg de dierenambulance al meerdere meldingen over de kangoeroe.

Eigenaar

Zondagmiddag werd de kangoeroe ook gespot in Waalre. “Alle instanties zijn ingelicht en we doen alles om hem terug te krijgen. Maar het is niet gemakkelijk”, zegt de eigenaar van de kangoeroe. Meer wil hij er niet over kwijt.

Bron: Omroep Brabant, Eindhovens Dagblad.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden