null Beeld

Eerste aflevering Luizenmoeder 2: Twitter gaat los op deze opmerking van juf Ank

Het was vanavond zover: het nieuwe seizoen van de Luizenmoeder is begonnen. Een spraakmakende aflevering die voor nogal wat rumoer op Twitter zorgt.

Tessa Heinhuis

Om je geheugen op te frissen: vorig seizoen keken er naar één aflevering maar liefst 4,7 miljoen mensen. Ongekende cijfers voor de Nederlandse televisie.

Te zien was vanavond hoe de klas van juf Ank een nieuwe leerling verwelkomt. Het jongetje heet Achmed en dat spreekt juf Ank nogal overdreven uit - met een vrij 'harde G'. Dat zorgt ook voor de nodige lol op social media. 'Zo, mijn collega Achmed krijgt het de komende weken lastig op het werk', klinkt het. Te zien is hoe vervolgens de vader van Achmed wordt aangezien als 'slechterik' en zelfs als iemand die de school 'aanvalt', en hoe hij onterecht wordt aangevallen door vader Karel.

Sommigen vinden het geen geslaagde eerste aflevering:

Anderen vinden de 'comeback' van het programma om te gieren:

Maar Twitter is het vooral eens over een nieuwe legendarische uitspraak van, hoe kan het ook anders, juf Ank. Ze heeft het over de moeder van Achmed, die een hoofddoek draagt. Ze ziet er een groot voordeel in:

Ook over het begrip 'curlingouders' van juf Ank wordt druk gepraat. En wat blijkt? Het is een officieel begrip: dat ouders inderdaad voor hun kinderen alle ellende weg willen poetsen, zodat ze nooit iets 'naars' of 'moeilijks' meemaken.

En dan hebben we ook nog een nieuw lied... Niet 'Hallo allemaal, ouders van groep drie', maar eentje over 'Dag, dag, dag'. De kinderen zitten nu namelijk in groep vier en dat vraagt om een nieuwe tekst van de o zo fijne juf Ank.

"Dag dag dag, ouders van groep vier! Een hele fijne dag en boordevol plezier. We hoeven niet te zwaaien, dat deed je in groep 3. Dus ouders nu omdraaien. Dat noem ik empathie".

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & Beeld: Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden