null Beeld

Eigen risico duur? Je mag ook in termijnen betalen!

Of je nou je teen breekt of een griep hebt die maar niet overwaait: soms kunnen we niet anders dan een dokter zien. Maar in 2016 betalen we verplicht behoorlijk veel aan onze zorgverzekering. Gelukkig weet VGZ raad.

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met VGZ

Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. De hoogte van het verplicht eigen risico wordt bepaald door de overheid en is voor 2016 vastgesteld op € 385.

Niet 1 groot bedrag

Hoe het ook alweer precies zit? Het eigen risico geldt voor bijna alle zorg die in je basisverzekering zit. Zoals voor een bezoek aan de medisch specialist in het ziekenhuis, medicijnen en spoedeisende hulp. De eerste kosten die je voor deze zorg maakt, vallen onder het eigen risico.

Maar VGZ komt met een fijn steuntje in de rug: deze zorgverzekeraar maakt het mogelijk om het verplichte eigen risico in 10 termijnen te betalen. Dat is zeker handig als je nu al weet dat de kans groot is dat je volgend jaar je eigen risico op gaat verbruiken. En zo hoef je nooit een enorme smak geld in 1 keer te betalen. Interesse? Lees hier verder.

Goedkope medicatie

Maar er is meer. Ook medicijnen betaal je vanuit je zorgverzekering Vaak maken meerdere fabrikanten een medicijn met dezelfde werkzame stof en dezelfde werking. Deze middelen verschillen in prijs, maar niet in kwaliteit. VGZ vergoedt het goedkoopste medicijn: het voorkeursgeneesmiddel. Het gaat om hetzelfde geneesmiddel dat hetzelfde werkt. En u betaalt ook nog eens geen eigen risico, omdat deze geneesmiddelen niet onder het verplicht en vrijwillig eigen risico vallen.

Heb je belangstelling om je verplicht eigen risico in termijnen te betalen. Kijk dan hier.

null Beeld

Bron: VGZ. Beeld:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden