null Beeld

Eloise van Oranje bijt van zich af na kritiek op haar VWO-diploma

Net als voor duizenden andere eindexamenkandidaten is het voor Eloise van Oranje een bijzonder laatste jaar op de middelbare school. De dochter van prins Constantijn kreeg begin mei te horen dat ze was geslaagd voor het VWO. Een mooie mijlpaal, maar veel mensen kunnen het niet laten om commentaar te leveren.

Kim van Weering

De 17-jarige gravin reageert op Instagram op de kritiek en negatieve reacties.

In haar Stories (berichten die na 24 uur weer verdwijnen) laat ze weten dat ze absoluut niet zit te wachten op commentaar. "Let op uw woorden aub", reageert ze op iemand die suggereert dat leden van de koninklijke familie hun VWO-diploma's cadeau hebben gekregen.

Niet van gediend

"U heeft het over een 17-jarig meisje. Denk even na voordat u dit soort woorden plaatst", deelt ze in een volgend bericht. Ze reageert daarmee op een reactie van dezelfde persoon die vermoedt dat de koninklijke familie niets hoeft te doen voor een diploma. "Dit alles is nep", gaat hij nog even door. En daar is Eloise terecht niet van gediend.

Het oudste kleinkind van voormalig koningin Beatrix begon in 2015 op het Mearlant Lyceum in onze Hofstad. Op diezelfde school haalde minister-president Mark Rutte zijn felbegeerde papiertje. Eloises nichtjes Amalia, Alexia en Ariane zijn alle 3 te vinden op een andere middelbare school in Den Haag: het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Royals op social media

Prinses Amalia en Alexia zijn ook gewoon tienermeiden die op social media zitten. Net als hun nicht prinses Eloise. Maar wat 'mogen' zij delen met de buitenwereld, als royals? Je ziet en hoort het in deze video:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram Eloise van Oranje. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden