null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Eloise van Oranje openhartig over familie, daten en haar ouders: “Zij zijn mijn grote voorbeelden”

De laatste tijd laat Eloise van Oranje steeds meer van zichzelf zien online. Maar nu is ze openhartiger dan ooit in een video op Youtube, waarin ze praat over haar ouders, haar familie en haar liefdesleven. 

Eva BredaEM-Press/Patrick van Emst

In een video die donderdagmiddag op internet verscheen, schuift Eloise van Oranje aan bij Youtuber Robbert Rodenburg. De acteur en presentator stelt haar in zijn programma Open kaart allerlei persoonlijke vragen. Van tevoren weten Eloise noch Robbert welke vragen er gesteld zullen worden. En dat zorgt voor spontane en openhartige gesprekken.

Sigaret

In de video praat Eloise van Oranje een half uur lang over haar privéleven. Zo is de 18-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien open over de foto die laatst van haar opdook en wat haar ouders daarvan vonden. Dat er een foto van haar rondging met een sigaret, kreeg ze namelijk te horen via haar eigen vader. "Hij vroeg of ik had gezien wat er over me werd gezegd en stuurde toen de foto", vertelt Eloise. Ze verontschuldigde zich tegenover haar ouders, maar die gingen er heel rustig mee om. "Mijn vader zei: je bent nu 18 en gaat je studentenleven in. Je woont op een andere locatie en we kunnen niet meer alles controleren. We zijn nog steeds je ouders, maar je moet ook je eigen leven leiden."

Grote voorbeelden

Haar ouders geven hun dochter dus veel vrijheid in haar leven. Eloise geeft dan ook aan dat ze in haar eigen opvoeding later niets anders zou willen doen dan haar eigen ouders. Ze noemt haar ouders haar grote voorbeelden. "Ze zijn heel slim en communiceren heel goed", zegt ze over hen. Daarbij bewondert ze de manier waarop ze naar het leven kijken en haar hebben opgevoed. "Van jongs af aan hebben ze me geleerd om iedereen te accepteren, niemand buiten te sluiten en zo open minded mogelijk te zijn", vertelt de gravin.

'Leuk met iemand'

Op de vraag hoe het met haar liefdesleven gaat moet Eloise een beetje lachen. Echt daten doet ze niet, vertelt ze. Wel geeft ze toe dat ze het 'op het moment leuk heeft met iemand'. Zo leuk zelfs, dat haar moeder hem al heeft ontmoet! Of het haar type is, is moeilijk te zeggen. Eloise vertelt namelijk dat ze geen type heeft. In het verleden viel ze op mensen met bruin haar, blond haar, op kakkers. "Ik heb van alles leuk gevonden", zegt Eloise. Vooral het innerlijk vindt ze belangrijk. "Dat kan je echt maken of kraken." De gravin zou zelf op iemand vallen die respect heeft voor anderen, humor heeft en met wie ze leuk kan praten. En die persoon lijkt ze op dit moment gevonden te hebben.

Studietijd

Verder focust de tiener zich nu vooral op haar studietijd. Wat ze later wil worden en wat haar toekomstplannen zijn, dat weet ze allemaal nog niet. Ze is net begonnen met haar 4-jarige studie aan Hotelschool The Hague in Amsterdam. "Ik hoop gewoon dat ik geniet van de tijd die ik hier heb", vertelt Eloise.

Door haar openheid op social media, krijgt Eloise van Oranje regelmatig te maken net negatieve reacties. Hier zie je hoe ze daarmee omgaat.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Youtube. Beeld: Brunopress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden