null Beeld

PREMIUM

Elsbeth: “Toen ik corona kreeg, veranderde mijn smaak. En zo gebeurde het dat ik vijftien kilo ben afgevallen”

Elsbeth Drijver (55) is coördinator tekstredactie. Met haar man André heeft ze twee zonen (20 en 16) en een dochter (18).

Elsbeth Drijver

De schreeuw

Op deze plek heb ik al een aantal keer gemeld dat ik graag wat kilo’s kwijt wilde. Daar had ik zo mijn methodes voor, maar er was er niet één succesvol. Vervolgens richtte ik mijn hoop op de slotjesbeugel die ik kreeg. Maar ook daarmee kan ik eigenlijk alles eten, als ik het maar fijn genoeg snijd. En toen kreeg ik corona en veranderde alles. Nou ja, vooral mijn smaak. Heel gek, pas een halfjaar nadat ik positief was getest, lustte ik heel veel niet meer: vlees, brood, uien, knoflook, chips, kaas... Kortom, de hartige dingen die je moet laten staan als je wilt afvallen. Sinds afgelopen zomer leef ik op de twee dingen die ik nog wél lekker vind: fruit en vis. En zo gebeurde het dat ik inmiddels 15 kilo ben afgevallen. Toen ik de eerste 5 kilo kwijt was, vond ik het nog wel fijn dat ik alles weer paste. Ondertussen maak ik dankbaar gebruik van de uitverkoop om kleding te kopen die níet om me heen slobbert. Klinkt vast koket, snap ik, maar met mijn lange gezicht en jukbeenderen moet ik uitkijken dat ik niet op De schreeuw ga lijken, het schilderij dat de Noorse kunstenaar Edvard Munch in 1893 maakte. Hij wilde met dit werk zijn wanhoop en depressieve gevoel uitdrukken. Nou, ik kan jullie verzekeren dat je er ook zo uitziet als je snakt naar de smaak van vers stokbrood met Franse kaas.

null Beeld

Volgende week in Libelle: 12 pagina’s Libelle Lijnt Lekker, met groenten in de hoofdrol

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden