null Beeld

Emma Wortelboer verovert de harten van kijkers ‘De slimste mens’

De eerste week van het nieuwe seizoen van De slimste mens zit er bijna op en vooral Emma Wortelboer bleef niet onbesproken. De eigenzinnige presentatrice verovert de harten van de kijkers thuis en laat zelfs Maarten van Rossum lachen. 

Demi Schoenmakers

Zoals ieder seizoen vormde historicus Maarten van Rossem in zijn eentje de jury en lag de presentatie in handen van Philip Freriks. Aan het begin van de week nam Emma het op tegen Sharon de Miranda en Guus Meeuwis, dinsdag nam Kaj Gorgels het stokje over van Sharon en woensdag was het de beurt aan Margje Fikse. En dat zorgde ervoor dat Alex Klaassen het donderdagavond opnam tegen Emma en Margje.

Songfestival-imago

Aangezien Emma als enige de week overleefde, hield zij de gemoederen flink bezig. Vorig jaar kreeg Emma nog bakken kritiek op haar optreden bij het Songfestival, toen ze de Nederlandse punten mocht uitdelen. Vooral haar hysterische reactie op de winst van Duncan Laurence zorgde voor veel negativiteit. Maar bij De slimste mens zien de kijkers een hele andere kant van Emma en daar zijn ze wel blij mee. "Die Emma rekent nu definitief af met 'songfestival-imago'", reageert een kijker op Twitter.

Een lachende Maarten

Vooral haar eigenzinnigheid viel bij veel kijkers in de smaak. Het was in ieder geval duidelijk dat Emma zich in de studio gelijk thuis voelde: ze trok zich niks aan van de regels en zat al snel met haar schoenen op de stoel. Ze durfde zelfs erotische vragen aan Maarten te stellen. Bovendien liet ze de altijd zo norse Maarten zelfs een paar keer lachen. Dat konden veel kijkers wel waarderen en op Twitter krijgt Emma dan ook veel lof. Zo schrijft iemand: "Oké, ik geef toe... Emma Wortelboer is slimmer én leuker dan ik dacht!" Een ander laat weten: "Emma is behalve leuk, ook een goede kandidaat!"

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De slimste mens, Twitter. Beeld: Kro-ncrv

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden