Engelse documentaire over borstvoeding bij volwassenen shockeert kijkers Beeld Still 'Breastfeeding my boyfriend'
Engelse documentaire over borstvoeding bij volwassenen shockeert kijkersBeeld Still 'Breastfeeding my boyfriend'

Engelse documentaire over borstvoeding bij volwassenen shockeert kijkers

Een Engelse documentaire heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt, terwijl-ie eigenlijk taboedoorbrekend bedoeld was. Breastfeeding my boyfriend heet de documentaire en het gaat over, zoals de naam al verraadt, borstvoeding bij volwassenen.

Tara StokdijkStill 'Breastfeeding my boyfriend'

De documentaire gaat over een community waarbij het gebruikelijk is om als vrouw je man of vriend borstvoeding te geven. Deze community wordt adult nursing relationship-community genoemd, kort gezegd ANR-community.

Breastfeeding my boyfriend

Een van de koppels dat gevolgd wordt in de documentaire zijn Lana en Shawn. Lana geeft Shawn borstvoeding. In de documentaire zie je hoe Shawn aan haar borst hangt. Hier maken ze ook beelden van die ze op specifieke fora zetten voor mensen uit dezelfde community.

Seksualiseren van borstvoeding

Lana is van mening dat ze borstvoeding niet seksualiseert: “Borstvoeding tussen volwassenen zorgt voor een sterke band. Je wisselt niet alleen melk uit, maar geeft ook energie aan de ander. Veel mensen hebben een voetfetisj, maar we gaan toch ook nog gewoon de straat op met slippers en sandalen.”

Erotische borstvoedingvideo's

Een ander stel dat voorbij komt in de documentaire zijn Tip en Button. Tip geeft haar man 5 keer per dag borstvoeding. Daarnaast komt er een vrouw voorbij die op het platform Only Fans zo’n € 35.000 per maand verdient aan het maken van borstvoedingsvideo’s.

Reacties

Er is ontzettend veel ophef rondom deze documentaire ontstaan. Kijkers vinden dat borstvoeding op deze manier wel degelijk wordt geseksualiseerd. Op Twitter worden er veel grappen gemaakt over de documentaire, maar er zijn ook veel kijkers die ontzettend boos zijn dat dit op televisie is uitgezonden.

Vrouw geeft 4-jarig zoontje nog borstvoeding

Wil je ons als trouwe Libelle-lezer helpen? Vul dan deze enquête in.

Bron: Metronieuws.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden