null Beeld

Er bestaat zoiets als chocolade hummus en zó simpel maak je het

Waarom hebben we hier niet eerder aan gedacht? Bij dit recept wordt het beste van twee werelden (zoet en zout) samengebracht. Houd je vast voor: chocolade hummus.

Daphne Dorgelo

Wie dacht dat hummus zich enkel leende tot zoute snack, had het mis. Met een toevoeging van wat cacaopoeder en vanille (in plaats van knoflook en olie) tover je een heerlijk zoet hapje op tafel. Enfin, Luister maar:

Recept

Het Instagramaccount 'Vegainsfood' laat zien hoe je de chocolade hummus in een handomdraai maakt. Wat heb je ervoor nodig volgens hen?

  • 400 gram gekookte of ingeblikte zoutvrije kikkererwten
  • 2 eetlepels notenboter
  • Een scheutje plantenmelk
  • 2-3 eetlepels cacaopoeder
  • Vanillearoma of extract
  • 5 ontpitte dadels

Is het gezond?

Want dat vinden we natuurlijk ook belangrijk om te weten. Het fijne aan normale hummus is dat er vaak één gram vezels inzitten en één tot twee gram eiwit per portie. Goed nieuws: bij chocolade hummus is dat ook het geval. Maar anders dan normale hummus is het aantal suiker; namelijk 5 gram portie van twee eetlepels, volgens diëtist Maggie Michalczyk. De calorieën zijn wel hetzelfde: namelijk 50 per twee eetlepels. Best gezond dus, en daarom is het ook een goede vervanger voor chocoladepasta of hagelslag.

Nog meer lekkere recepten?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: womenshealthmag. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden