null Beeld

Er is hoop voor de doodzieke Jasper Valentijn (4)

Arme Jasper Valentijn (4): hij heeft een zeldzame stofwisselingsziekte. Zijn ziekte is zelfs zo zeldzaam dat er geen geld is voor onderzoek. Dan moeten we zelf maar geld gaan inzamelen, dachten de ouders van het vrolijke jochie. En nu is er al €52.528,- opgehaald!

Eind februari vertelde de familie hun verhaal voor het eerst aan het AD. Ze hadden toen geen idee welk medicijn Jasper Valentijn nodig had. Een behandeling? De artsen wisten het niet. Er zijn over de hele wereld ook maar 25 kinderen die de ziekte hebben.

Zeldzame ziekte

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Jasper Valentijn in het ziekenhuis belandde met een virus. Zijn ouders, Raymond en Nadine, kregen toen te horen dat hun zoontje aan een zeldzame ziekte leed: de ziekte van INAD, of Seitelberger. "Toen waren we al bang voor zijn leven, nu vechten we ervoor. We willen hem zo gelukkig mogelijk houden", aldus vader Raymond.

Benefietavond

Vechten doen Raymond en Nadine zeker. Ze zien hun zoontje hard achteruit gaan. Hij zal nooit kunnen praten en wordt misschien niet eens ouder dan tien jaar. Ze wilden zelf ook in actie komen. "We hebben alles aangegrepen", vertelt Raymond aan het AD. "De basisschool van onze andere zoontjes Lucas (9) en Floris (6) houdt vanavond een benefietavond. Kinderen zijn al twee weken lang auto's aan het wassen en flessen aan het verzamelen. Prachtig."

null Beeld

Stichting Jasper Valentijn

Het gaat nu hard, mede dankzij het idee van grote broer Lucas: zijn Jasper Valentijn-armbandje wordt massaal verkocht. Via Stichting Jasper Valentijn is er nu al €52.528,- opgehaald. De ouders van het zieke jongetje hebben €100.000,- nodig, deels voor onderzoek naar de ziekte. Een ander deel van het geld is al gebruikt om een zogenoemde 'head pod' te kopen, zodat zijn hoofdje overeind kan worden gehouden. Raymond: "Dankzij dit middel kan hij weer naar links en rechts kijken. Het maakt zijn wereld groter."

Hoera voor sociale media

Inzamelingsacties via sociale media zijn trouwens wel vaker een succes: de 21-jarige Katie Cutler uit Engeland startte een inzamelingsactie voor een 67-jarige man die het slachtoffer werd van een brutale overval en haalde maar liefst €300.000,- op!

Wil je Jasper Valentijn ook helpen? Dat kan! Ga naar Stichting Jasper Valentijn om te doneren of kijk voor meer informatie op Facebook.

Bron: AD.nl. Beeld: Facebook

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden