null Beeld

Er is iemand die ervoor zorgt dat het Waylon aan niets ontbreekt op het Songfestival

Zijn trip naar het Songfestival regelt Waylon natuurlijk niet zelf, dat werd zorgvuldig voor hem voorbereid. Zo goed zelfs, dat verantwoordelijke Daniël Dekker vorig jaar al voor hem uit vloog. Hij testte de restaurants in Lissabon én Waylons hotelkamer. 

Indra Jager

Afgelopen december al ging Daniël, dj en radio-eindredacteur bij omroep AVROTROS, drie dagen naar Lissabon. Op zoek naar het beste van het beste voor de Nederlandse zanger. "In de enterainment gaat het om de details", vertelt de regelneef aan het NRC.

Eisen

Wie denkt dat Waylon zijn zenuwen ligt te verbijten in een standaard dubbel, met uitzicht op de muur om kosten te drukken, heeft het dus mis. "Hij heeft een suite waar een geluidsinstallatie in staat - daar heb ik ook op gelet - zodat hij muziek kan draaien. Zelf zou ik dat ook prettig vinden."

Een ander belangrijk 'detail' in de keuze voor een hotel, was het restaurant dat erbij hoort. Dekker wilde niet riskeren dat Waylon het eten daar niet lekker zou vinden, dus heeft hij het zelf geproefd. En ook de hotekamer moest aan verschillende eisen voldoen. Waylon wilde namelijk per se een kamer waarop de ramen open kunnen: "Sommige mensen vinden dat belangrijk."

Half miljoen

De Nederlandse deelname aan het Songfestival kost ongeveer een half miljoen euro. Daarvan gaat 250.000 euro naar de organisator van het Songfestival, de European Broadcasting Union. Dat wordt betaald door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De andere 2,5 ton wordt betaald door AVROTROS. Volgens NRC gaat dat geld naar het verblijf van de artiest, de make-up en kleding, de regie en het afkopen van de muziekrechten.

Bron: NRC. Beeld: BrunoPress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden