Lucinda Riley Beeld ANP
Lucinda RileyBeeld ANP

Er komt tóch een achtste deel van de ‘Zeven Zussen’-serie

De Zeven Zussen-boekenreeks is al jaren ontzettend populair in Nederland en andere landen. Het zevende deel, De Zevende Zus, verscheen eerder dit jaar. Helaas overleed schrijfster Lucinda Riley op 11 juni op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Tóch komt er nog een achtste deel van de populaire boekenserie.

Julie SmitsANP

In de boekenreeks komen zeven zussen samen na de plotselinge dood van hun vader. Ze treffen elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève en hebben allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst. Schrijfster Lucinda Riley beloofde haar fans dat er een achtste boek zou komen, met daarin antwoord op de vraag: wie is de mysterieuze adoptievader Pa Salt?

Belangrijke passages

Voordat ze het achtste boek kon afronden overleed Riley aan de gevolgen van kanker. Wel had ze een aantal belangrijke passages van het boek al afgerond en maakte ze gedetailleerde aantekeningen over het plot. Zo kan het boek alsnog worden voltooid.

Geheimen overgedragen

Het was de uitdrukkelijke wens van de schrijfster dat, als ze mocht komen te overlijden, haar oudste zoon Harry Whittaker de serie zou afmaken. Eerder werkten moeder en zoon ook al nauw samen aan de kinderboeken in de Beschermengel-serie. Harry: “Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen.”

2023

Xander Uitgevers maakte donderdag bekend dat Harry Whittaker het achtste boek, Atlas - Het verhaal van Pa Salt, zal voltooien en dat het in het voorjaar van 2023 zal verschijnen.

Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Er zijn al meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht, waarvan 3 miljoen in Nederland.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden