null Beeld

Ernstig zieke vrouw (20) krijgt mooiste cadeau ooit van vriend die ze 6 weken kent

Monet (20) uit het Engelse plaatsje Shepshed kreeg in mei vorig jaar te horen dat ze een ernstige nierziekte heeft. Om zichzelf een beetje af te leiden, bezocht ze vanuit haar ziekenhuisbed een datingsite. Daar kwam ze Shaun (29) tegen.

Daphne Dorgelo

En daar is ze nog iedere dag dankbaar voor. Shaun heeft haar namelijk het mooist denkbare geschenk gegeven: een nieuwe nier.

Ernstige nierziekte

Toen Monet in mei vorig jaar op vakantie was op Tenerife kreeg ze last van akelige klachten: "Mijn benen en voeten waren opgezwollen. Ik paste zelfs niet meer in mijn kleren. En ik had constant dorst”, vertelt Monet in een interview met The Sun. Na enkele testen bij de huisarts bleek ze een ernstige nierziekte te hebben. Beide nieren werkten op dat moment nog maar voor de helft. “Niemand kon me vertellen wat er precies mis was. Mijn nieren waren het gewoon razendsnel aan het begeven.”

Online datingsite

Om zichzelf op te beuren, bezocht ze een online datingsite waar ze de foto's zag van Shaun. “Het was mijn manier om met die grote tegenslag om te gaan. Ik probeerde me een mooie toekomst voor te stellen. Het uiterlijk van Shaun sprak me meteen heel erg aan en daarom stuurde ik hem een berichtje. Wat heb ik te verliezen, dacht ik”, aldus Monet.

Bezoek

“Toen ik hem vertelde over mijn gezondheidsproblemen, beloofde hij meteen om langs te komen in het ziekenhuis”, vertelt Monet. "Ik dacht dat hij het niet zou doen, maar hij kwam uiteindelijk elke dag langs."

6% nierfunctie

Ondertussen ging het steeds slechter met Monet en had ze twee maanden na de diagnose nog maar zes procent nierfunctie over. De artsen vertelden haar dat ze een transplantatie nodig had om te kunnen overleven. Alle familieleden lieten zich testen, maar dit mocht niet baten. Geen van haar familie bleek een geschikte donor te zijn.

Operaties

Shaun stelde voor om zich te laten testen, maar dat weigerde Monet eerst. "Ik wou niet dat hij hetzelfde zou moeten doorstaan als ik. Bovendien was de kans heel klein dat hij een match zou zijn.” Maar tegen alle verwachtingen in bleek dit toch het geval en besloot Shaun om zijn nier af te staan. Eind vorig jaar lieten zij zich beide opereren.

Valentijn

Intussen zijn ze twee maanden verder en wonen ze samen.“Ik ben echt het gelukkigste meisje op aarde. Wij zijn echt een uniek koppel. Als ik niet op die foto had geklikt, was ik nu dood geweest. Maar in de plaats daarvan vier ik Valentijnsdag met de perfecte man.” Shaun heeft geen moment getwijfeld om zijn nier af te staan: “Ik had er twee en was toch kerngezond. Het was de juiste beslissing”, vertelt hij.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: thesun.co.uk. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden