Esther (19) verloor zicht aan linkeroog nadat ze beschadigde oplader in stopcontact stak Beeld Getty Images
Esther (19) verloor zicht aan linkeroog nadat ze beschadigde oplader in stopcontact stakBeeld Getty Images

Esther (19) verloor zicht aan linkeroog nadat ze beschadigde oplader in stopcontact stak

Je zou denken dat zo lang je telefoonoplader het doet, je ‘m gewoon kunt gebruiken. Niets is echter minder waar: wanneer je een beschadigde oplader in het stopcontact steekt, kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. De Britse Esther Modede (19) weet hier alles van: zij verloor zicht aan haar linkeroog nadat ze een beschadigde oplader in het stopcontact stak.

RedactieGetty Images

De jonge vrouw waarschuwt nu andere mensen voor de gevaren hiervan.

Vlammende oplader

Toen Esther op 27 april haar oplader in het stopcontact wilde steken, viel het haar dat de kabel van de oplader er een beetje beschadigd uitzag. Toch besloot ze de oplader er alsnog in te steken, waarna deze plotseling begon te roken en vlammen. Er vloog een vonk in haar oog, waardoor ze ineens niks meer kon zien. Esther ging meteen naar het ziekenhuis, waar ze verband over haar oog kreeg dat ze drie dagen moest laten zitten.

Beschadigd hoornvlies

Nadat het verband er af mocht, merkte Esther dat ze nog steeds weinig kon zien. Volgens artsen is haar hoornvlies ernstig beschadigd. Toch lijkt het er op dat haar oog langzaam aan het genezen is: Esther kan namelijk langzaam weer zien.

Bron: Mirror.co.uk, YouTube. Beeld: Getty, Screenshot YouTube

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden