null Beeld

Eten koken in de vaatwasser? Het kan echt! (+4 recepten)

Het klinkt een beetje dubieus: eten koken in de vaatwasser. Maar het kan echt en is ook nog eens heel efficiënt: boontjes koken terwijl de rest van de vaat schoon spoelt.

Om te voorkomen dat er zeep in het eten terechtkomt, is het belangrijk om een luchtdicht conservenblik of een vacuüm zak waar je voedsel in kunt bewaren te gebruiken.

LEES OOK: 13 DINGEN DIE JE NOOIT IN DE VAATWASSER MOET STOPPEN

De volgende recepten kun je bereiden met de vaatwasser:

  • AspergesSnij de groene asperges door de helft, stop ze in een mason jar samen met 1 kopje water, een lik boter en de kruiden die je lekker vindt. Plaats het blik in het bovenste rek en zet de vaatwasser net zo lang aan als je normaal doet.
  • SperziebonenEigenlijk werkt het hier hetzelfde als bij de asperges: vul de beker/kom/mason jar voor een kwart met sperziebonen en voeg een kop water en wat zout, peper en citroen toe voor de smaak.
  • KipVul de mason jar voor een kwart met een dun gesneden kippenborst zonder huid. Voeg een kopje witte wijn en water toe totdat de kip voor ongeveer 2,5 cm onder water staat. Vaatwasser aan en gaan!
  • ZalmZelfde idee, alleen nog een beetje citroen en dille toevoegen.

Geen mason jar in de buurt? Je kunt het ook gewoon doen met aluminiumfolie! Kijk maar:

https://instagram.com/p/dZqjZdLZoE/?taken-by=mstarbard

Bron en beeld: NPR/ Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden