Etentje op de planning? Met déze rode wijnen maak je indruk
Heb jij binnenkort een etentje gepland? Daar horen natuurlijk mooie wijnen bij. Welke rode wijn past bij welk gerecht? Met déze wijnen maak je zeker indruk.
Libelle samen met Neleman
Een driegangendiner op de planning? Dan starten we met frisse en fruitige rode wijnen. Denk bijvoorbeeld aan Neleman Tempranillo of Neleman Tempranillo Monastrell. Deze wijnen combineren perfect met lichte voor- of tussengerechten, zowel warm als koud.
Lichte, fruitige rode wijn is licht gekoeld het lekkerst, zo’n 14-16 °C
Langer gerijpt
Bij het hoofdgerecht is het tijd om uit te pakken. Denk aan rode wijnen zoals Neleman Return to Harmony Bobal of de Just Fucking Good Wine Marselan. Ook een Crianza- of Reserva-wijn past goed, deze hebben langer op hout gerijpt en zijn elegant en wat steviger qua smaak. Dat kan een hoofdgerecht prima hebben.
“In december komt bij mij thuis steevast de trots van ons eigen wijnhuis op tafel: Bobal Robusta. Deze volle rode wijn is onze ode aan de bobal-druif, de lokale held van Valencia. Ook de frisse en zeer fruitige Tempranillo die we in de Spaanse regio Navarra maken, mag niet ontbreken. Licht gekoeld is deze wijn perfect als borrel of bij het voorgerecht.”
Met diepgang
Wil je je gasten echt iets bijzonders inschenken? Kies dan voor de One of 3 Garnacha. Deze volbloed Rioja wordt gemaakt van druiven van honderd jaar oude wijnstokken en heeft een intense, paarsrode kleur. Je proeft de volle smaak van rood en zwart fruit, maar ook hints van vanille, cederhout, viooltjes en balsamico. Een wijn met diepgang.
Over Neleman
Wist je dat 94% van de wijndruiven wordt bespoten met gif? Dat moet duurzamer, vindt Neleman. Voor de bodem, de bijen en voor jou. Daarom maken ze 100% biologische en vegan wijnen in Spanje, Frankrijk en Italië. Reken maar dat dat fantastische wijnen oplevert.