null Beeld

Eva Jinek emotioneel in eigen talkshow: ‘Fijn dat ze dat af en toe ook laat zien’

Zo'n 900.000 kijkers zagen dinsdagavond hoe het Eva Jinek even teveel werd in haar eigen talkshow. Op het einde van het gesprek over kinderkanker slikt ze zichtbaar haar tranen in.

Daphne Dorgelo

Een paar jaar geleden is het Prinses Máxima Centrum opgericht voor alle kinderen die worden getroffen door kanker. Directeur Rob Pieters en verpleegkundige Arno Deege volgden een jaar lang de werknemers in het nieuwe AVROTROS-programma en schoven dinsdag aan om over hun bijzondere werk te vertellen.

Alle kinderen genezen

Hij vertelt dat momenteel 75 procent van de kinderen te genezen zijn, maar 25 procent nog niet. "Het doel is om álle kinderen te genezen", eindigt Pieters. Het gesprek lijkt afgerond en Eva bedankt de man voor het gesprek. Wanneer ze over wil schakelen naar het volgende onderdeel, merkt ze op dat het haar toch even teveel wordt en wappert ze met de papieren in haar gezicht om de tranen tegen te houden. Eva Jinek, die zelf vorig jaar moeder werd van Pax, verontschuldigt zich: "Ik ben natuurlijk zo’n jonge moeder die hier niet over kan praten, sorry daarvoor."

Maar verontschuldigen is volgens de kijkers niet nodig. "Eva Jinek. Mooi mens", schrijven Twitteraars die ondertussen toegeven zélf ook ontroerd te zijn. "Fijn dat ze dat af en toe ook laat zien", schrijft iemand. Een ander sluit zich aan: "Emoties mogen."

Echte helden

De heren vertellen dat de werknemers dag en nacht klaarstaan voor het ziekenhuis en het verschil maken tussen leven en dood. Dat zorgt ook voor veel lovende reacties. "Ik denk dat we gewoon allemaal weer even stil moeten zijn. Wat een beelden. Wat een helden", schrijft iemand.

Mensen noemen het zelfs haar mooiste interview ooit. "Integriteit en compassie."

Naast het intense gesprek zagen we ook Minister Wopke Hoekstra en Marcella Mesker en John van Lottum over de ondergang van Boris Becker. Je kunt de hele aflevering online terugkijken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden