Lady Margarita Armstrong-Jones Beeld EPA
Lady Margarita Armstrong-JonesBeeld EPA

Royal family

Even (opnieuw) kennis maken: dit is lady Margarita, de énige kleindochter van prinses Margaret

De meesten kennen haar als het toen 8-jarige bloemenmeisje op het huwelijk van prins William en Kate Middleton in 2011, maar inmiddels is lady Margarita een mooie jonge vrouw van 19 jaar. Wat weten we verder over de kleindochter van prinses Margaret?

Mirna WiggersEPA

Margaret overleed voor haar geboorte

Prinses Margaret, het jongere zusje van queen Elizabeth, kreeg twee kinderen: Sarah en David Amstrong-Jones. Lady Margarita, voluit Lady Margarita Elizabeth Rose Alleyne Armstrong-Jones, is de dochter van David. Officieel is ze de 26e in de lijn der troonopvolging. Ze is de enige kleindochter van prinses Margaret, die kort voor de geboorte van Margarita overleed.

Royal wedding: moment of fame

Het enige echte moment of fame van Margarita was op de bruiloft van prins William en Kate Middleton. Ze was daar een snoezig bruidsmeisje, maar verder leeft ze als tweedelijns lid van de Windsors een leven buiten de echte schijnwerpers.

Goede banden met de Windsors

David Armstrong-Jones is de graaf van Snowdon en de moeder van Margarita is Serena Stanhope, zij is van Ierse adel. De banden met de Windsor-royals zijn goed, de Armstrong-Jones’s zijn altijd uitgenodigd bij officiële gelegenheden en Lady Margarita leerde al vroeg hoe je een fascinator draagt en een kniksje maakt. Ze blijft immers toch de ‘kleindochter van’.

Creatieveling, net als haar opa

Hoewel Margarita haar leven het liefst een beetje privé houdt en ze daarom ook haar Instagram-account afschermt, weten we wel dat de jonge vrouw een erg creatieve geest heeft. Net als haar grootvader, Antony Armstrong-Jones, de man van prinses Margaret, is ze dol op fotografie.

Op een ‘zakelijke’ Instagram-pagina deelt ze haar werk, veelal portretten van anderen. Ook ontwerpt en maakt ze haar eigen zilveren juwelen. Wij zijn benieuwd hoe het Margarita de komende jaren vergaat als jongvolwassene!

Bron: Beaumonde, Wikipedia.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden