null Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie
Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Evi Hanssen: “Nu ik terugkijk op de afgelopen tien jaar, besef ik dat ik depressief ben geweest”

Evi Hanssen kennen we allemaal als de goedlachse, optimistische presentatrice uit ons buurland België. Toch is haar leven niet altijd rozengeur en maneschijn geweest en kent ook zij tegenslagen, vertelt ze in HLN Talks. Ze laat weten een flinke depressie te hebben gehad, een aantal jaar geleden.

Online redactie LibelleBrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Ze benadrukt dan ook dat ze het erg belangrijk vindt om juist over dieptepunten te praten.

Mentale gezondheid

Evi Hanssen vertelt in het praatprogramma totaal geen moeite te hebben met praten over mentale gezondheid. Dat komt omdat dit wegens de gezondheid van haar broer al op jonge leeftijd nodig was. "Mijn broer heeft het psychologisch altijd al heel moeilijk gehad. Hij kampt onder meer met schizofrenie en angsten. Veel mensen denken dan meteen dat hij een gespleten persoonlijkheid heeft, terwijl het eerder over stemmingswisselingen gaat", verklaart ze.

Depressief

De presentatrice vertelt dat ook zij een depressie heeft gehad, maar dit ze dit destijds helemaal niet door had. Dat besef kwam vele jaren later. "Dergelijke misvattingen heb ik zelf ook ervaren: nu ik terugkijk op de afgelopen tien jaar, besef ik dat ik depressief ben geweest."

Misvattingen

Ze vertelt dat er ook volgens haar ook veel misvattingen zijn over hoe een depressie er precies uit ziet. Ze benadrukt dat het iedereen kan overkomen, en dat het per persoon verschillend is hoe het zich uit. "De meesten denken dan aan iemand die zijn bed niet uit komt, terwijl het vooral een diepe, innerlijke somberheid en leegte betreft", aldus Evi. Wanneer en waarom de presentatrice in een depressie raakte, is niet bekend.

Wat gebeurt er eigenlijk precies in je hoofd als je depressief bent? Vera laat het in onderstaande video zien:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden