null Beeld

Ex Johnny de Mol dreigt intieme details over relatie bekend te maken

Johnny de Mol en zijn vader John de Mol hebben maandag aangifte gedaan van poging tot chantage. Zij zouden zich bedreigd en gechanteerd voelen met smaad en laster door de juridische adviseurs van ondernemer Shima Kaes, een ex-vriendin van Johnny de Mol.

Online redactie Libelle

Dit schrijft Telegraaf woensdag.

Beschadigen van imago Johnny de Mol

Shima Kaes had 5 jaar geleden een relatie met Johnny. Zij zou momenteel werken aan een biografie waarin ze intieme details over de familie en over haar relatie met Johnny wil delen. En ze laat er geen gras over groeien: 2 van haar juridische adviseurs hebben namelijk Johnny, zijn vader John én moeder Willeke via een deurwaarder laten weten dat zij bereid is om ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ aan hen over te dragen in ruil voor een financiële schikking, meldt de Telegraaf. Hierbij zou de indruk worden gewekt dat als de familie niet betaalt, het imago van Johnny beschadigd zal worden, zo meent de advocaat van de familie de Mol, Peter Plasman.

Beschuldigingen van mishandeling

Kaes heeft flinke beschuldigingen aan het adres van Johnny de Mol geuit. In brieven beweren haar adviseurs dat ze jaren geleden door agressie van Johnny de Mol in het ziekenhuis moest worden behandeld. Plasman benadrukt in de aangifte namens Johnny dat er weliswaar ‘confrontaties’ en ‘handtastelijkheden’ voorkwamen binnen hun turbulente relatie, maar dat er van mishandeling nooit sprake is geweest. Ook John de Mol heeft inmiddels van zich laten horen: “Achter onze rug om wordt op een goedkope manier een boek vol roddel en achterklap onder de aandacht gebracht,” reageert hij tegenover Telegraaf. “In het geval van dreiging doen wij altijd aangifte bij de politie. Dat hebben wij bij eerdere dreigingen ook altijd gedaan.”

Aangifte niet tegen Kaes zelf

Plasman laat Telegraaf weten dat de actie ‘een doorzichtige en ranzige poging is om de familie Mol geld af te troggelen.’ Hij heeft dinsdag aangifte gedaan tegen de adviseurs, maar niet tegen Kaes zelf. “Zij heeft weliswaar deze figuren in de arm genomen, maar op dit moment is niet duidelijk dat zij daarbij opdracht heeft gegeven om op deze strafbare manier te werk te gaan,” aldus Plasman.

Johnny en Shima in gelukkigere tijden (2014 en 2015):

Johnny de Mol hoeft niet zo nodig op reis om déze reden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Telegraaf. Beeld: ANP, Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden