null Beeld

Expeditie Robinson-blog: “Ik maakte me plaatsvervangend zorgen om het jasje van Do”

Niet dat redactiemanager Marleen Koolmees ook maar enige ambitie heeft om in heur bikini, omringd door rappers, C-artiesten en zandvlooien naar een onbewoond eiland te vertrekken om aldaar op een bamboebed te slapen terwijl de tropische regenbuien door de klamboe gieren en het qua eten kiezen is uit rauwe of zwartgeblakerde kokosnoten (getver), cassave (ook getver) en rare magere visjes (zeker getver), maar… ze is wel al jaren die-hard fan van ‘Expeditie Robinson’ en vindt daar ook iets van.

Marleen Koolmees
null Beeld

Pfff. We zijn er doorheen mensen, een heel seizoen Expeditie Robinson is weer achter de rug, ik heb mijn donderdagavond weer vrij en ik hoef er niet meer op vrijdag online wat van te vinden. Best wel lekker eigenlijk.

Maar goed, Jan is de toch wel redelijk verrassende winnaar en tegelijkertijd een heel terechte winnaar – als je tenminste de mening toegedaan bent dat de winnaar van de Expeditie ook daadwerkelijk wint omdat hij of zij goed kan survivallen. Het gekke is dat het in the end ook heel vaak zo iemand is die wint. Carlos en Bertie (verder terug gaat mijn geheugen nu ff niet) waren ook winnaars van de vorige seizoenen die vooral de focus hadden op survivallen en niet zo zeer op bondjes sluiten, eilandraden ontregelen en sterke spelers eruit wippen. Dus driewerf hoezee voor Jan, die ook nog eens een zekere leeftijd heeft. Eat your hart out, rappers en opgevers aller eilanden!

Veel te veel

Wat nu wel een beetje ingewikkeld is, is dat ik het gisteravond niet aankon. De finale van Expeditie Robinson als een event uitgebouwd in Ziggo Dome, sorry, maar dat gaat me gewoon te ver. Doe effe normaal zeg. Maar plichtsgetrouw als ik ben, begon ik toch trouw met uitgesteld kijken om een uur of 9, om aldus de reclameblokken van minimaal 10 minuten te kunnen skippen. Kort en goed: het lukte me niet. Dat oeverloze geneuzel van Dennis en Nicolette, de bizarre styling van de drie overgebleven kandidaten (Greg in kerstrood fluweel had nog wel wat, Jan had zich toch beter even kunnen scheren en de juiste maat moeten doorgeven voor zijn smokingjasje en bij Dominique maakte ik me plaatsvervangend zorgen om het jasje en dat wat er eventueel wel of niet onder zat), de slechts bij vlagen grappige intermezzo’s met de overige expeditieleden: het werd me allemaal te veel. Veel te veel. Dus ik heb doorgespoeld naar de finaleproef, die nogal briljant verliep (complimenten voor de spelmakers), zag Jan winnen, Dennis een brok in de keel wegslikken want zijn laatste ER-presentatieklus en wist dat het goed was. En dat het genoeg was.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Marleen Koolmees. Beeld: Expeditie Robinson, ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden