null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Expeditie Robinson-blog: “Ik mag toch hopen dat Corry King kakelkip Aisha ruimschoots overleeft tijdens deze expeditie”

Niet dat redactiemanager Marleen Koolmees ook maar enige ambitie heeft om in heur bikini, omringd door rappers, C-artiesten en zandvlooien naar een onbewoond eiland te vertrekken om aldaar op een bamboebed te slapen terwijl de tropische regenbuien door de klamboe gieren en het qua eten kiezen is uit rauwe of zwartgeblakerde kokosnoten (getver), cassave (ook getver) en rare magere visjes (zeker getver), maar… ze is wel al jaren die-hard fan van ‘Expeditie Robinson’ en vindt daar ook iets van.

Marleen KoolmeesANP Kippa

null Beeld

Ondanks de bekentenis van Famke Louise dat die ratten dus inderdaad over je heen lopen als je 's nachts ligt te slapen op een Filipijns eiland, ben ik toch een beetje teleurgesteld over aflevering 2 van Expeditie Robinson 2018. Het was gewoon een beetje een tamme boel. Dat gedoe met die teamcaptains zorgt vooralsnog niet voor de verwachte (en laten we wel wezen: noodzakelijke) frictie, al lijkt dat volgende week beter - of slechter, het is maar hoe je het bekijkt - te worden. Dat komt omdat de drie kampen zich vooralsnog schikken naar hun Grote Sterke Leider, maar dat gaat natuurlijk niet lang meer duren, dat voel je aan je water. Lord of the Flies-Tony gaat eraan, en ook Gwenda's kop komt op het hakblok te liggen ondanks dat ze fantastisch goed en heel zen aan een paal kan hangen - waarvoor ik een diepe buiging maak. Donny is, net als broer Dave vorig jaar, een aangename verrassing - over de familie Roelvink maak ik me voorlopig geen zorgen. Al was het wel even schrikken dat Donny het voor elkaar krijgt om in vier dagen meer haar aan zijn brede kaaklijn te hebben hangen dan op zijn hoofd - ik wist niet dat baarden zo snel konden groeien. Thank god voor het scheermes. Het witte propje in zijn oor is dan wel weer reden voor bezorgdheid - als dat maar geen oorontsteking wordt. Stond wel schattig, maar toch.

Mosterd na de maaltijd

Het berouw van Gregory over het eruit stemmen van goede vriend Toine kwam natuurlijk als mosterd na de maaltijd. Daar lag-ie dus wakker van, én van de ratten. Nou ja, jammer dan Greg, no use crying over spilled milk - had je maar niet klakkeloos moeten meegaan met dat onzalige plan van amoebe-brein Tony. Hoe vreemd dat het hem ook deze eilandraad weer lukte om zijn groepje unaniem iemand eruit te laten stemmen: model/youtuber/vlogger Famke Louise. Waarom, Tony, waarom? Wordt de sfeer dan echt zo veel beter van Johnny omdat hij zo leuk courgettes of aubergines of whatever in zijn neus kan stoppen? Als dat het gewenste niveau is, snap ik het opeens beter en hoeven Toine en Famke zich eigenlijk nergens voor te schamen. Behalve dan dat ze hadden moeten proberen om en groupe die tattoo-koning eruit te stemmen, vrijstellingsmunt of niet. Zo fijn was het kampleven onder zijn command nou ook weer niet.

Stop daarmee

Dan even over de opgerolde zwembroekjes. Whát are those? Vorige week zag ik het Steven al doen en zag hij er opeens uit als een aangespoelde Robinson Crusoe of als Tom Hanks in Cast Away maar ik zag Nienke gisteren ook al de pijpjes opstropen ter voorbereiding op de proef. Stop daarmee, Robinsonners, stop daarmee. Het is al geen onverdeeld genoegen om naar al die vreemde sandalen, survival-sokken, zandvlooibeten, uitgelubberde T-shirts en bikinitopjes en niet te vergeten de plakplaatjes te kijken, maar dit hoeft echt niet.

Nepwimpers onder zonneklep

Wie voor mij ook niet meer hoeft is Aisha, de vrouw die als een kruising tussen Edward Scissorhands (film uit 1990 met Johnny Depp, look it up) en Medusa over het eiland loopt te kakelen als een loensende kip - en vergeet de nepwimpers onder die zonneklep niet. Het was zelfs Josylvio vrij snel duidelijk dat ze dankzij haar vrijwillige handicaps niet aan een proef kon meedoen. En dan zelf wel meteen iedereen die boven de 25 is eruit willen stemmen wegens 'te oud'… Ik mag hopen dat Corry King haar ruimschoots overleeft op deze expeditie en dat Steven gelijk krijgt met zijn: Grootspraak komt voor de val. Hoogmoed komt sowieso voor de val Steven, maar in dit geval grootspraak hopelijk ook, want dan zijn we zo van twee of drie rappers af.

Op koninklijke wijze afscheid

Helaas viel ook de piepjonge Famke Louise af die op werkelijk koninklijke wijze haar unanieme eliminatie verwerkte. Ja, ze knipperde met haar ogen maar ze rechtte haar rug en gaf geen krimp, ook niet tijdens de uitleg van Tony dat "ze heel goed met elkaar praten". Dat is maar net hoe je het bekijkt Tonnie. Zelfs toen psychologen Nicolette en Dennis haar toch echt in tranen hoopten te krijgen door maar vragen te blijven stellen (maar wat ga je nu écht missen van het eiland, hoe erg vind je dit, etc etc) bleef Famke Louise dapper uit haar ogen kijken.

Voorspelling

De voorspelling voor volgende week - en dan moet je natuurlijk niet in de vooruitblik-fragmentjes trappen want die zijn wel heel vernuftig gemonteerd dit jaar (getuige de vooruitblik-biecht van Famke Louise over wat ze écht-écht heel erg vindt op het eiland): Tony overspeelt wel degelijk zijn hand maar redt zich net op tijd eruit en laat sfeermaker Johnny elimineren, Aisha stapt zelf op omdat ze niet meer weet wat ze met haar haar moet doen en in kamp Onbekend gebeurt nog steeds niks - helaas.

Eerdere afleveringen van deze Expeditie Robinson-blog lezen? Dat doe je hier!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Marleen Koolmees. Beeld: Expeditie Robinson

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden