null Beeld

Expeditie Robinson-blog: “Mag er eindelijk eens een timer in beeld bij die proeven?”

Niet dat redactiemanager Marleen Koolmees ook maar enige ambitie heeft om in heur bikini, omringd door rappers, C-artiesten en zandvlooien naar een onbewoond eiland te vertrekken om aldaar op een bamboebed te slapen terwijl de tropische regenbuien door de klamboe gieren en het qua eten kiezen is uit rauwe of zwartgeblakerde kokosnoten (getver), cassave (ook getver) en rare magere visjes (zeker getver), maar… ze is wel al jaren die-hard fan van ‘Expeditie Robinson’ en vindt daar ook iets van.

Marleen Koolmees

null Beeld

What can I say? Dag 31 en voor het geval de kijker het nog niet wist, laat de montage niets te raden over: ik zie achtereenvolgens Greg, Do én Jan even melden dat ze het dus tot de halve finale hebben geschopt. Jaja, we weten het hoor.

Kussen

Gelukkig doet Jan niet al te lang aan bespiegelingen, er is weer een brief dus Laurie en Steven moeten wakker gepord worden. Maar wat zie ik daar? Wat ligt daar onder het hoofd van Stieven/Steven? Serieus, het is hier toch geen hotel zeg, maar de man snurkt toch echt op een groot, zacht, wit, dik kussen! Of is het een dekbed? Dat heeft de backstabber natuurlijk meegepikt van het winnaarseiland, dat kan niet anders. Wel vreemd dat Laurie daar niet weer oeverloos lang over is gaan zitten mopperen maar die vindt het inmiddels ook wel tijd om er een eind aan te breien. Dus om dan in het zicht van de eindstreep inclusief bijbehorend bad-bed-brood te gaan zitten kibbelen…

Mazzel

Natuurlijk stelt Laurie ook deze een-na-laatste aflevering niet teleur in het leveren van grenzeloze zelfoverschatting en kansloos ten onder gaan in de proef. Drie hoogtepunten: Laurie die in opperste verbazing meldt “hoe bizar is het dat ik in de halve finale zit!” Ja, dat is het inderdaad. Vooral omdat jij maar één proef hebt gewonnen en dat was op een evenwichtsbalkje staan. Goed, die balk hing op 10 meter hoogte aan een rots boven de zee, maar laten we even eerlijk zijn: dit is nou niet echt een mega-moeilijke afzien-Robinson-proef toch? Kwestie van kleine voetjes, evenwicht en mazzel.

Shock

Maar het kan nog bizarder met Laurie, namelijk op het moment dat ze stu-pe-fait is over het feit dat Jan (I love Jan) in de finale terecht is gekomen na het winnen van de kapotte potten-proef. “Jan heeft in de hele Expeditie nog nooit een proef gewonnen en nu staat-ie in de finale. Ik ben in shock” – aldus Laurie. What is wrong with you girl? Het was pas écht shocking geweest als jij in de finale had gestaan. Boer Jan heeft met al zijn echte survival-skills recht op die finale, zo simpel is het. Want het Smash the China-projectje verloor jij voor de zoveelste keer kansloos en ook bij de laatste proef vervloog jouw voorsprong en eindigde je weer als laatste. Dat was niet bizar, niet shocking maar gewoon karma.

Veilig

Laatste Laurie-puntje en dat is gewoon iets wat ik me al tijden afvraag: waarom is het toch zo belangrijk dat Do ‘veilig’ is? Veilig? Hoe dan, wat dan, waarom dan? Als je je over iemand geen zorgen hoeft te maken, dan is het wel Dominique. Die vrouw is prima in staat haar eigen boontjes te doppen. Besties geworden met Greg (je zal maar met die man iedere dag aan het ontbijt zitten zeg – wat een trekkerige gesprekken zullen dat zijn aan tafel), dikke maten met Stieven, goed met Jan, BFF van Lau en ijzersterk: ik zie geen enkele reden om me zorgen te maken omtrent de veiligheid van Doo’tje.

Psychologische oorlogsvoering

Overigens wel applaus voor de ongeëvenaarde coolheid van Greg tijdens de wall sit. O, trouwens: mag er nou eindelijk eens een timer in beeld bij die proeven? Ik wil gewoon weten hoelang die gasten daar tegen die paal aan zitten. Ik wil weten hoe lang ze dat touw met aan het eind die balk moeten vasthouden en wanneer ze wisselen. Klokkie erbij, iedereen blij. Maar goed, die wall sit. Op zijn dooie akkertje de nagels inspecteren als tactiek. Ik vind het een vondst. Zo simpel dat niemand het in de gaten heeft. En dan als ultieme doodsteek zeggen dat je het bijna niet meer volhield en bijna wilde opgeven. Greg heeft de zwarte band in psychologische oorlogsvoering, dat zoek je er dan toch niet achter bij dat hordelopen.

Finale

Goed. Zitten we nu dus met Greg, Jan en Do in de finale. Volgende week wordt hun laatste proef breeeeed uitgemeten in Ziggo Dome, gelardeerd met duetten van Corry King en de Kraaij, een roast van Stieven/Steven, een eiland-rap van Aisha en whatshisname Josylvio, daarbij ondersteund door Tony jr (die misschien ook girlfriend Maan even mee het podium opsleept), Jody Bernal zingt de sterren van de hemel en doet een dansje en ga zo maar door. Ik weet het niet. Ik vrees dat dit voor mij toch iets té veel van het goede is. En komt Toine dan ook? Awkward.

Dus dit zou best de laatste column kunnen zijn. Of niet. Als Jan wint, gooi ik er nog een columnpje tegenaan. En als-ie niet wint, ook.

Tekst: Marleen Koolmees. Beeld: Expeditie Robinson.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden