null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Expeditie Robinson-blog: “Tranen biggelden over de wangen, het was één emotionele bende”

Niet dat redactiemanager Marleen Koolmees ook maar enige ambitie heeft om in heur bikini, omringd door rappers, C-artiesten en zandvlooien naar een onbewoond eiland te vertrekken om aldaar op een bamboebed te slapen terwijl de tropische regenbuien door de klamboe gieren en het qua eten kiezen is uit rauwe of zwartgeblakerde kokosnoten (getver), cassave (ook getver) en rare magere visjes (zeker getver), maar… ze is wel al jaren die-hard fan van ‘Expeditie Robinson’ en vindt daar ook iets van.

Marleen KoolmeesANP Kippa

null Beeld

Ik ben eigenlijk nog steeds niet hersteld van de onvoorstelbare metamorfose van mijn voormalige zeeheld/ruwe bolster-blanke pit Jody. Vorige week gaf-ie op omdat zijn vrouw volkomen onverwacht al acht maanden zwanger bleek te zijn (duh) en daarna schoof hij natuurlijk aan bij Luuk om na te praten. Maar ik heb níets, maar dan ook helemaal níets gehoord van wat hij zei (ik gok iets in de trant van: “Ik had meteen de volgende dag spijt, ik wilde dat ik langer was gebleven, mijn vrouw deed het prima thuis zonder mij”) omdat ik net zoals de rest van Nederland vol-ko-men gebiologeerd was door die dode cavia op zijn hoofd. Het bleek een geblondeerde kuif te zijn, en die kwam samen met een paar kilo goud in de oren, om de armen en om de nek van de sympathieke zanger. Zou hij zijn kapster aka stylist al hebben ontslagen of vindt hij dit serieus een goeie look? Ik vermoed het laatste.

Vriendschap is een illusie

Enfin: na het vertrek dus van deze kleine grote man, stond gisteren in het teken van kleine grote vrouw Stijn. Stijn-tje zoals Dominique en Laurie haar opeens bleken te noemen toen ze hun 100 stembriefjes lieten zien. Stijntje had vorige week al moeten hangen, ontsprong de dans maar is nu dus wel de sjaak. Ze kon haar es niet meer zeven. Ja mensen, het kostte mij vorige week ook even een paar minuten om uit te fiedelen wat Stijn bedoelde. Haar ass saven dus, maar dan lekker op zijn Nederlands. Helemaal priem. Dertien stemmen op Stijn, ondanks de ferme support van Gregory die dit keer wel stemde zoals hij had beloofd, voorwaar een nouveauté voor deze kok slash sportheld, waar fysiek bijna niets meer van over is. Steven konkelde deze keer van een afstand mee, want in de hangmat beland op winnaarseiland, maar ook hij is natuurlijk een uiterst onbetrouwbare bondgenoot – iets wat Loiza en Nienke inmiddels wel door blijken te hebben. Want serieus, vrouwen, wat is dat toch met jullie? Dat geneuzel over samenblijven als groep, met elkaar doorgaan of zoals Loiza het verwoordde: “Wij als BN’ers zijn zo loyaal naar elkaar, dat vind ik zo mooi om te zien.” Ik heb even een teiltje nodig denk ik. Om met Henk Westbroek te spreken (hé, zou hij volgend jaar niet een leuke kandidaat zijn?): “Eén keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie.” Zo is het maar net, want Steven staat ergens in de bosjes paraat om naar eigen zeggen het mes in je rug te steken, zo diep dat het er aan de andere kant uitkomt. Ik denk dat hij misschien toch iets te veel vechtfilms heeft gekeken. Al moet ik zeggen: de manier waarop hij, vastgeketend aan een enorm elastiek, de proef van Robin won, was legendarisch. Ik mag toch hopen dat het elastiek voor Loiza minder strak had gestaan want ze was gewoon gekatapulteerd.

Emotionele bende

Verder was het weer tijd voor de brieven van thuis, ook zo’n lekker vaststaand gegeven. Alle moeders waren trots op hun kroost, dikke tranen biggelden over de wangen, het was weer één grote emotionele bende. Kwam daarna de proef met de katapult. Steven won en mocht dus zoals gezegd naar winnaarseiland. En verder gebeurde er eigenlijk vrij weinig – ik kan er niets anders van maken. Ja, Laurie en Do eten stiekem banaantjes (hé, dat verklaart wel waarom Laurie er als enige van het setje wat minder afgetraind uitziet), Greg drukt dus zijn snor voortaan met koken, Loiza blijkt steeds beter in drammerige monologen over hoe het wel en niet moet – maar ze heeft wel een prima intuïtie dus die zit er nog wel een tijdje in –, Jan is dus volkomen onterecht schutterskoning van Dijkershoek, Robin gaat naar dezelfde kapper als Jody maar robinsont stevig door, Nienke moet gaan oppassen want die bungelt samen met Laurie onderaan qua proeven winnen en Steven beschikt over oerkrachten en houdt voorlopig, ondanks zijn zwangere vrouw, zijn sjit toeketter - om het maar even op zijn Stijns te zeggen. De game is nu zeker on, want tel maar uit: vier BN’ers en vier ON’ers. Twee BN’ers zitten samen op winnaarseiland dus op het andere eiland zijn ze vet in de minderheid. Buckle up voor een aflevering vol gekonkel door Nienke, valse beloftes van Greg, gesmiespel van Laurie en Do (met Jan en Robin on the side) en urenlange brainfarts van Loiza tegen Steven tot-ie in slaap valt in zijn hangmat. Ik zou mijn es maar even snel zeven, Steeven.

Eerdere afleveringen van deze Expeditie Robinson-blog lezen? Dat doe je hier!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Marleen Koolmees. Beeld: Expeditie Robinson

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden