null Beeld

Expeditie Robinson-kandidaat Hugo Kennis geschrokken van doodsbedreigingen

TV-kok Hugo Kennis is een van de kandidaten van Expeditie Robinson. Natuurlijk brengt het programma een hoop publiciteit met zich mee. Maar dat Hugo zoveel negatieve berichten en zelfs doodsbedreigingen zou ontvangen, dat had hij nooit verwacht.

Tara Stokdijk

Hugo vertelt in de uitzending van radio-dj en mede-kandidaat Frank van der Lende over deze heftige tijd. “Ik vind het best wel intens. Vooral de woorden die ze gebruiken jegens mijn verloofde en mijn vader en moeder. De doodwensen zijn ook naar mijn ouders toe gericht.” vertelt Hugo.

Jonge kijkers

Volgens de TV-kok is dit een gevolg van hoeveel YouTubers er aan het programma mee doen en de jonge kijkers die zij met zich meebrengen. “Zij hebben jonge volgers die het programma heel serieus nemen en het met de doodsbedreigingen weer niet zo nauw nemen. Het is van de gekke.” aldus Hugo.

Reacties op Frank

Frank is geschrokken van wat Hugo hem in de uitzending vertelt, maar laat weten zelf ook last te hebben van haat-berichten. Vooral sinds hij de expeditie onlangs vrijwillig verliet, is het commentaar online niet mild. Aan het AD vertelt hij: "Mensen zijn meedogenloos. Ik werd gewaarschuwd door de productie van Robinson. ‘Weet dat je ervan langs kunt krijgen op social media, bereid je erop voor’. Dat heb ik gedaan, maar toch had ik gemengde gevoelens. Op mijn eigen sociale kanalen waren de reacties best lief. Maar ik heb ook hashtag Expeditie Robinson even aangeklikt. Daar werd ik op andere kanalen finaal afgemaakt.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden