Expeditie Robinson Beeld RTL
Expeditie RobinsonBeeld RTL

Fragment gemist

‘Expeditie Robinson’-kijkers niet te spreken over déze twee dingen

Eindelijk was 'ie daar zondagavond: de samensmeltingsaflevering van Expeditie Robinson. Hoewel het een heugelijk moment was waar iedereen naartoe leefde, waren niet alle kijkers te spreken over de aflevering.

Eva BredaRTL

Let op: dit artikel kan spoilers over de aflevering bevatten.

‘Rotzak’

Om te bepalen wie de samensmelting zou halen, moesten de kandidaten een samensmeltingsproef ondergaan. Ook de mensen op afvallerseiland werden aan het werk gezet. In een balanceerproef moesten zij strijden om hun plekje in het programma te behouden.

De kijkers vonden alleen niet iedereen even sportief tijdens de balanceerproef. Vooral John de Bever ontving de nodige kritiek op Twitter. Deze deelnemer heeft zich de afgelopen weken al niet bijster populair gemaakt, maar zondagavond gooit hij daar een schepje bovenop. Op het moment dat hij namelijk als eerste van zijn balk afvalt, lijkt hij ook de balk van Rob Geus uit balans te willen brengen. Tijdens zijn val laat hij zijn handen op de balk van Rob vallen en als hij opstaat, trekt hij zich weer aan Robs balk op.

De kijkers beschuldigen John ervan dat hij moedwillig zijn medespeler uit balans probeerde te brengen. “Wat een rotzak", klinkt het dan ook op Twitter. Gelukkig voor velen lukt het John niet om Rob van zijn balk te laten vallen en moet hij zelf het programma verlaten.

Eilanden

Ondertussen voeren ook Kamp Noord en Kamp Zuid een samensmeltingsproef uit, waarna zij zich klaarmaken voor de samensmelting. Maar ook dat gaat niet zoals de kijkers het graag zouden willen zien. Waar normaal iedereen samenkomt op één eiland bij de samensmelting, gaat dat dit seizoen anders.

De kandidaten van Kamp Noord en Kamp Zuid komen samen op het samensmeltingseiland. De kandidaten van Afvallerseiland en Tweede Kans-eiland hebben nog geen samensmeltingsproef gedaan en komen dus ook nog niet op het nieuwe eiland. En ondertussen mag Jan, de winnaar van de samensmeltingsproef, wéér naar een ander eiland toe, genaamd Winnaarseiland. Sommige kijkers zien door de bomen het bos niet meer. “Weer een eiland", klinkt het geïrriteerd op Twitter. Sommigen vinden de boel wat onoverzichtelijk worden.

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden