null Beeld

Familie schrijft ontroerend overlijdensbericht voor dochter die overleed aan overdosis

De 30-jarige Madelyn Linsenmeir overleed op 7 oktober j.l. onverwacht aan de gevolgen van een jarenlange worsteling met drugs. Het overlijdensbericht dat haar familie schreef, hakt er wereldwijd flink in. 

Susan Dalstra

De familie is openhartig over Madelyns jarenlange drugsverslaving. "We hielden meer van haar dan je je ooit kan voorstellen. Ons hart is gebroken", schrijft de familie. "Het is onmogelijk om iemands persoonlijkheid in een overlijdensbericht te vangen. Vooral iemands volwassen leven werd gedefineerd door een drugsverslaving. Voor sommigen was Madelyn niet meer dan een junkie. Toen ze haar verslaving zagen, zagen ze haar niet meer. Wat een verlies voor hen."

Schoolfeestje

"We hadden ieder bedrag aan losgeld of iedere prijs ter wereld willen betalen, maar de ziekte liet hier niet los tot ze ging." Op haar zestiende gebruikte Madelyn op een schoolfeestje voor het eerst de drug OxyContin. "Zo begon haar relatie met opium die de rest van haar leven zou domineren."

Zoon

Ze deed meerdere pogingen om af te kicken. De komst van haar zoon in 2014 was een stevige stok achte de deur om te stoppen. "Maddie hield van haar familie en de wereld. Maar het meest hield ze van haar zoon Ayden. Iedere middag, wat voor weer het ook was, ging ze met hem wandelen. Ze vond het heerlijk om met hem te knuffelen, hem te omringen met haar liefde."

Pijn en schaamte

Toen de verslaving weer de kop op stak, verloor ze de voogdij over haar zoon. De duisternis van de ziekte leidde tot een hoop pijn en schaamte. Afgelopen zomer bracht de familie 12 dagen lang samen door. "Die 12 heerlijke dagen vol zwemmen en Disneyfilms en familiediners dachten we zoals altijd dat ze wel over haar verslaving heen zou komen en eindelijk het leven zou krijgen dat ze verdiende. Dat geloofden we tot ze haar laatste adem uitblies. Haar verslaving stalkte haar en pakte haar van ons af."

Tot slot heeft de familie een belangrijke boodschap. "Als je dit leest met een oordeel, lees je zelf dan eerst in over deze ziekte. Want dat is wat het is. Het is niet een keus of een zwakte. Als je zelf worstelt met een verslaving, weet dan dat iedere ademstoot een nieuwe start is. Het is nooit te laat."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: People.com. Beeld: Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden