null Beeld Hollandse Hoogte / PA Media
Beeld Hollandse Hoogte / PA Media

Fans van ‘The crown’ zien veel overeenkomsten tussen Diana en Meghan

Sinds afgelopen zondag is het vierde seizoen van The crown te zien op Netflix. In dit seizoen is prinses Diana voor het eerst te zien en die beelden doen fans van de serie erg denken aan wat Meghan mee heeft gemaakt als lid van de koninklijke familie.

Online redactie LibelleHollandse Hoogte / PA Media

In het nieuwe seizoen van The crown is te zien hoe prinses Diana en prins Charles een relatie kregen en hoe zwaar Diana het in die tijd heeft gehad omdat het haar niet makkelijk werd gemaakt door de familie. Veel hebben ze daar niet van geleerd, want fans vinden dat er vrijwel hetzelfde is gebeurd met Meghan Markle. Zowel Diana als Meghan was geliefd bij het publiek door hun individualiteit en frisse ideeën, maar dat was in beide gevallen ook de reden waarom ze afstand namen (of moesten nemen) van de koninklijke familie.

Gelijkenissen Diana en Meghan Markle

Ook Peter Morgan, een van de makers van The crown, zag deze gelijkenis. In een interview met Vanity fair zei hij: "Wanneer je ziet dat een prachtige jonge prinses het moeilijk heeft om geaccepteerd te worden in de familie en daar liefde te vinden, dan zijn de gelijkenissen niet te missen. Wanneer je lid wordt van de koninklijke familie en je eigen ideeën hebt of wanneer jouw aanwezigheid ervoor zorgt dat de connectie met het publiek verandert, zoals het geval bij Diana en Meghan, dan is gebleken dat dat voor beide partijen niet goed uitpakt."

Op Twitter is er na de afleveringen veel steun voor Meghan van (vooral jonge) mensen die het verhaal van Diana misschien nog niet zo goed kenden:

Dit zijn de details die je nog niet kende over de trouwjurk van Meghan Markle:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elle.com. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden