Wie is de mol? Beeld AVROTROS
Wie is de mol?Beeld AVROTROS

Fans ‘WIDM’ weten het zeker: er zijn dit seizoen 2 (!) mollen

Zaterdagavond konden de fans van Wie is de mol? weer genieten van een nieuwe aflevering. De kans is groot dat veel kijkers inmiddels in een tunnelvisie terecht zijn gekomen. Maar wat dacht van je een grote plottwist?

Demi SchoenmakersAVROTROS

Let op: dit artikel kan spoilers over de aflevering bevatten.

De jacht op de mol is weer begonnen en ook na de vierde aflevering draait de geruchtenmolen weer overuren. Fans speculeren erop los, want wie is toch de saboteur in het midden? Of moeten we saboteurs zeggen?

Elf deelnemers

Fans hebben namelijk het vermoeden dat er dit jaar niet één, maar twee mollen zijn. Daar hebben ze zo hun redenen voor: oplettende kijkers concludeerden vlak nadat de kandidaten halverwege 2021 bekend werden gemaakt dat er eigenlijk één kandidaat te veel is. Andere jaren deed het programma het bijna altijd met tien kandidaten, dit jaar zijn het er elf. Volgens de Molloten is dit erg opvallend, want het is het 22e seizoen in 2022. Kortom: elf deelnemers met twee mollen, is eigenlijk 11 x 2 is 22.

Daar moet wel bij gezegd worden dat er in seizoen 3 ook elf deelnemers meededen. Toen was er (helaas) ook geen sprake van twee mollen.

Duo's

Toch doet de theorie dat er twee mollen zijn al een tijdje de ronde onder de Molloten. Afgezien van dat ze het aantal kandidaten bijzonder vinden, is hen ook opgevallen dat ze dit seizoen wel heel vaak opdrachten in groepjes van twee moeten uitvoeren. “Ze doen zo veel in duo’s dit jaar. Nog een puntje om mijn ‘dit jaar zijn er écht twee mollen’-theorie te versterken”, schrijft een kijker. Iemand anders reageert met: “Is er ooit uitgelegd waarom er elf kandidaten waren in plaats van tien.” We moeten helaas nog even geduld hebben, want de finale vindt pas plaats op zaterdagavond 5 maart 2022. Nog even afwachten dus, maar wat zou dat een plottwist zijn zeg!

Bron: Wie is de mol?, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden