null Beeld

Feestelijk 3-gangen diner

De recepten zijn op basis van 4 personen.

Voorgerecht
Gevulde witlofblaadjes

1 witlof

250 gram (diepvries) zalm

1/2 avocado

3 el mayonaise

1 el water

2 teentjes knoflook

Bereidingswijze: Pocheer de zalm 5 minuten in kokend water. Laat de mootjes goed uitlekken en snijd ze in blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de avocado in stukjes en besprenkel ze met wat citroensap tegen verkleuring. Maak een dressing van mayonaise, geperste knoflook en water. Maak de witlofblaadjes voorzichtig los en vul ieder blaadje met blokjes zalm, avocado en de dressing.

Hoofdgerecht

null Beeld

Tagliatelle met scampi’s in romige tomatensaus

500 gr tagliatelle

500 gr scampi’s

30 gr boter

1 ui

2 el geconcentreerd tomatenpuree

250 ml room

tabasco

4 teentjes knoflook

1 bosje gedroogde dille

Bereidingswijze: Kook de tagliatelle volgens de instructies op het pak. Pel de scampi’s en dep deze droog. Smelt wat boter in de pan en fruit de ui. Voeg de scampi’s toe en bak deze op hoog vuur tot ze mooi roze zijn. Voeg daarna de room, tomatenpuree, geperste knoflook, tabasco en (naar smaak) wat dille toe. Het geheel goed mengen en verwarmen. Serveer het gerecht door de saus op de tagliatelle te leggen.

Dessert

null Beeld

Citroentaartjes

1 rol kruimeldeeg

3 eigelen

50 gr boter

70 gr suiker

het sap van 3 citroenen

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek daarna vier rondjes uit het kruimeldeeg en maak er kuipjes van. Eventueel kun je een los cakevormpje gebruiken voor de vorm, maar vergeet het vormpje later dan niet te verwijderen. Bak de kuipjes 15 tot 20 minuten in de oven en laat ze na het bakken afkoelen.

De citroencrème maak je door de eigelen en het suiker tot een romig geheel te kloppen. Daarna giet je het citroensap erbij en breng je het mengsel al roerende aan de kook. Wanneer het kookt, zet je het vuur lager en laat je het geheel nog 10 minuten verder koken. Blijf ondertussen roeren en voeg de boter (in blokjes) toe. Laat de citroencrème afkoelen en verdeel het over de voorgebakken vormpjes. Zet de citroentaartjes daarna enkele uren in de koelkast om op te stijven.

Wil je tips om je huis feestelijk aan te kleden? Of wil je weten hoe je een budget feestje organiseert? Bekijk snel onze tips!

Bron: budgetkoken.be

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden