Femicide (vrouwenmoord) stoppen? Zo strijd je mee!  Beeld Libelle
Femicide (vrouwenmoord) stoppen? Zo strijd je mee!Beeld Libelle

Femicide (vrouwenmoord) stoppen? Zo strijd je mee!

In Nederland komt bijna elke week een vrouw door een misdrijf om het leven, vaak in de relatiesfeer. De overheid blijft opvallend stil, dus komt de organisatie Orange The World nu in actie om femicide, oftewel vrouwenmoord, tegen te gaan. En dit kun jij doen om te helpen.

RedactieLibelle

Op 25 november kleuren verschillende gebouwen in Nederland, zoals de Waterpoort in Sneek, oranje. De kleur staat voor de dageraad, een opkomende zon in een wereld zonder femicide. Het is de aftrap van Orange The World, de wereldwijde actie met 16 dagen aandacht voor de actie ‘Stop geweld tegen vrouwen’. Waarom dat belangrijk is? Dat lees je in ons femicidedossier.

Onderteken de plegde

Hoe ga je vrouwengeweld of -moord tegen? De sleutel ligt bij preventie en bewustwording. Daarom slaan Libelle, Margriet, Flair en Nouveau de handen ineen: ‘Wij zijn #medestander’ en we roepen daarmee andere #medestanders op de pledge (belofte) van Orange The World te ondertekenen.

Op Libelle TV vertellen de vier hoofd­redacteuren van Libelle, Margriet, Flair en Nouveau waarom deze actie zo belangrijk is. Ook vertellen drie nabestaanden van een femicideslachtoffer hun verhaal.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden