null Beeld

Femke: “Wat is dat opeens, eerst zoveel geluk en nu vierdubbele ellende?”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt.

We wonen nu bijna twee weken in ons nieuwe huis. Het is er ruim en licht, alles is ingericht en Nathan vindt het geweldig. Veranderingen zijn lastig voor mensen met autisme, maar hij gedijt hier enorm goed: de sfeer van het huis en de buurt slokt hem op en we krijgen er een positiever gestemd jongetje voor terug. Begrijp me niet verkeerd, er wordt nog steeds weleens geschreeuwd of met Lego gesmeten, maar er is meer rust. Hij speelt buiten, zit minder achter de iPad, gaat soms zomaar in z’n eentje op zijn kamer racebanen bouwen en we kunnen zelfs af en toe iemand uitnodigen zonder dat hij overprikkeld raakt.

Kapot

Al met al juichen we bijna elke dag vanwege de geweldige keuze die we hebben gemaakt om buiten de stad te gaan wonen. Alles is er beter door geworden, Oscar en ik maken zelfs helemaal geen ruzie meer. Dat roepen we ook steeds tegen elkaar: “Wat zijn we lief, hè? Allemaal door het huis!” Maar dan houdt de wasmachine ermee op. Ik was net zo blij met het feit dat ik eindelijk écht ruimte heb voor het ding en dat ik er ook nog een droger naast kon zetten, maar plotseling weigert hij om ook maar iets te doen. Een halve dag later doet de vaatwasmachine het ook niet meer, hij blijft hangen en maakt gorgelende geluiden. Oscar stapt in de auto met twee zakken was om naar de wasserette te brengen, en ook die start niet meer. Tegelijkertijd ontdek ik dat het toilet op de bovenverdieping verstopt is. Mopperend tref ik mijn man in de huiskamer en meteen beginnen we op elkaar te vitten. Natuurlijk wordt Nathan onmiddellijk heel onrustig en loopt de spanning bij Oscar en mij alleen maar op.

Groepsknuffel

Wat is dit nu opeens? Na al dat geluk plotseling vierdubbele ellende die ons bakken met geld gaat kosten? Oscar haalt diep adem en zegt dan wijs: “Schat, we hadden heel veel geluk en nu even niet, maar we gaan dit allemaal oplossen.” “Groepsknuffel!” roept Nathan, die altijd de harmonie binnen ons gezin wil bewaren. Als we elkaar vastpakken, besef ik dat ik inderdaad mijn frustratie over al die kapotte dingen moet loslaten en me moet focussen op het positieve. Want dat geweldig fijne huis, dat neemt niemand me meer af.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden