null Beeld

Fietsexamen voor ouderen?

De elektrische fiets is helemaal in opkomst. Met deze fietsen bereik je al snel 25 KM per uur. Dat komt de veiligheid op de weg en bij de mensen op deze fietsen niet ten goede. Met name veel ouderen zijn in het bezit van zo’n fiets. Maar een val met een snelheid van 25 KM per uur kan al fataal zijn.

Kim Dierckx

De belangrijkste reden voor ongevallen met deze elektrische fietsen zijn de minder fysieke gesteldheid en het tragere reactievermogen van ouderen. Door de hogere snelheid hebben zij minder tijd om de verkeerssituaties tijdig in te schatten.

Veilig Verkeer Nederland heeft dit ook ondervonden en is op zoek gegaan naar een oplossing om het aantal ongevallen te laten dalen. Daarom zijn zij vanaf deze week gestart met een fietsexamen voor ouderen. De eerste examens zijn vandaag van start gegaan in Amersfoort. Bij tientallen senioren wordt hun rijvaardigheid getest en de technische staat van hun rijwiel bekeken.

Libelle is het eens met de invoering van het fietsexamen. Als dit daadwerkelijk helpt, is dat natuurlijk altijd goed. Maar toch heeft Libelle een véél leukere oplossing:

Zou jij je toch aan willen melden voor de fietscursus? Kijk dan op de site van Veilig Verkeer Nederland.

Bron: Telegraaf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden