null Beeld MMP
Beeld MMP

Floortje Dessing doet boekje open over milieuvervuiling door vele reizen

Floortje Dessing reist voor haar werk als presentatrice al jaren de hele wereld over. Goed voor haar ecologische voetafdruk is dat vele vliegen echter niet. Daarom heeft ze maatregelen getroffen, vertelt de presentatrice aan NRC.

Online redactie LibelleMMP

Floortje heeft onder andere reisprogramma's 3 op reis en haar huidige succes Floortje naar het einde van de wereld op haar naam staan.

Keuzes Floortje Dessing

De 48-jarige Floortje Dessing vertelt in een openhartig interview in het NRC dat ze zich bewust is van de milieuvervuiling die vliegen teweeg brengt. Hierdoor is ze naar eigen zeggen strenger voor zichzelf geworden. Zo neemt ze vaker de trein en stapt ze niet meer voor ieder wissewasje in het vliegtuig. "Het is simpel: reizen vervuilt. Ik heb wel geprobeerd daar afgewogen keuzes in te maken", laat Floortje weten.

Drijfveer

Ze verklaart: "Mijn drijfveer is altijd: je ogen openhouden voor wat er gebeurt in de wereld. Hoe mensen in elkaar steken. Ik probeer iets te laten zien dat mensen even aan het denken zet over zichzelf, over hun leven. Ik ga tegenwoordig echt niet meer gewoon laten zien dat je hier een mooi kasteel hebt en daar een mooie berg…"

Geen spijt

Ondanks haar vele reizen heeft de BNN-presentatrice geen spijt dat ze zo vaak in het vliegtuig is gestapt. "Mensen gaan toch reizen! Het is hartstikke goed dat we nu dat gesprek over toerisme en milieubelasting hebben, maar ik heb niet ineens spijt van wat ik al die jaren heb gedaan" aldus Floortje.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden