DE LINGO BINGO SHOW In de central studio wordt de eerste opname gemaakt van De Lingo Bingo Show.Deze speciale Lingo uitzendingen die tot stand komen in samenwerking met de sponsor bingo loterij, zijn ten bate van het VUMC Cancer Center Amsterdam. Op de foto:  Jurylid Francois Boulange Beeld Hollandse Hoogte /  ANP Kippa
DE LINGO BINGO SHOW In de central studio wordt de eerste opname gemaakt van De Lingo Bingo Show.Deze speciale Lingo uitzendingen die tot stand komen in samenwerking met de sponsor bingo loterij, zijn ten bate van het VUMC Cancer Center Amsterdam. Op de foto: Jurylid Francois BoulangeBeeld Hollandse Hoogte / ANP Kippa

François Boulangé op 67-jarige leeftijd overleden

Lingo-icoon François Boulangé is maandagochtend 13 september overleden. Hij werd 67 jaar oud.

Pernille HansumHollandse Hoogte / ANP Kippa

Na een ziekbed van een aantal jaar, is François Boulangé overleden. Boulangé presenteerde van 1992 tot 2000 het bekende programma Lingo, waarvan hij al snel hét gezicht werd. Naast zijn in het oog springende bretels, studentikoze bril en zijn opvallend taalgebruik, stond Boulangé vooral bekend om zijn ambitie en karakter. “Een echt mensenmens”, noemde een oud-collega van Lingo hem.

François Boulangé was hét Lingo-icoon

Boulangé presenteerde maar liefst 2.000 afleveringen van Lingo. In eerste instantie een onverwachte klus; hij werkte als eindredacteur van het programma, toen iemand hem per ongeluk op de lijst voor een screentest had gezet.

Boulangé in het Algemeen Dagblad: “Een presentator was ik natuurlijk niet, maar ik wist wel hoe het werkte. Ik had al duizend afleveringen meegekeken.’' En zo geschiedde: Boulangé werd Lingo-presentator. Mét succes; dagelijks wist hij één miljoen kijkers te boeien.

Nederlands leren met Lingo

Hij verzamelde veel fans. Ook kreeg hij naar eigen zeggen vaak bedankjes van allochtone Nederlanders en expats. Zij gebruikten Lingo om de Nederlandse taal te leren, net als koningin Máxima.

De afgelopen jaren was Boulangé niet meer zo vaak op televisie te zien. Toen Lingo in 2014 een comeback maakte, was Boulangé niet langer de spelpresentator. Toch blijft Boulangé ook nu onlosmakelijk verbonden met dit programma, en zal hij altijd worden herinnerd als Mr. Lingo.

Bron: NOS, RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden