null Beeld

Fred van Leer over uitlekken privévideo: “Ik wilde niet meer leven”

In november 2020 gebeurde Fred van Leer hetgeen wat iedere bekendheid vreest; er bleken privébeelden van hem te zijn uitgelekt. Een nare periode volgde voor de 44-jarige stylist. Hij ging er naar eigen zeggen bijna aan onderdoor.

Online redactie Libelle

Langere tijd zat de immer goedlachse Fred in zak en as. Hij worstelde zelfs met suïcidale gedachtes, vertelt hij aan tijdschrift Linda.

Vernederend

Fred van Leer vertelt dat de impact van het uitlekken groot was. "Want dat onbekenden zoiets zien is al niet leuk, maar als vrienden en collega’s je dan gaan appen, dan zie je ineens vóór je wie dat filmpje allemaal heeft zitten bekijken. Dat is zo vernederend", vertelt hij over het moment dat hij hoorde wat er gebeurd was.

Suicidale gedachtes

Na dit besef was hij volledig in paniek, en rende hij naar een vriendin toe die in zijn straat woont. Fred vertelt dat ze de wijkagent belde, aangezien ze zich erg zorgen om hem maakte en hij wartaal uitkraamde. "Ik wilde gewoon dood. Dat heb ik ook dertig keer geroepen: 'Ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood. (...) Ik was helemaal de weg kwijt."

Focus op geluk

Fred van Leer vermoedt dat hij in een psychose terechtkwam. Maar ondanks de grote schade die hem aangedaan is, besloot hij geen verder stappen te ondernemen tegen degene die de privévideo heeft uitgelekt. Hij vertelt zich te willen focussen op zijn geluk, en niet langer aandacht te willen besteden aan negativiteit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden