null Beeld BRUNO PRESS
Beeld BRUNO PRESS

Fred van Leer vertelt geëmotioneerd over zijn ernstig zieke vader

We kennen Fred van Leer natuurlijk als de vrolijke stylist die altijd wel in is voor een grapje, maar in een interview met RumagTV laat hij zich van een heel andere kant zien.

Chanan FoppenBRUNO PRESS

In de interviews van RumagTV is ruimte voor een grapje, maar zeker ook voor een serieuze noot. Fred van Leer kreeg in het interview de vraag "MS jij je vader?" Die MS is geen spelfout, maar doelt op de ziekte van zijn vader. De vader van Fred lijdt al langere tijd aan MS en de stylist vindt het duidelijk moeilijk om over de ziekte te praten.

Slopende ziekte

Geëmotioneerd antwoordt hij op de vraag: "Ja, ik mis mijn vader weleens. Ik kom veel te weinig bij mijn ouders en dat komt ook omdat mijn vader MS heeft. Ik ben heel druk, maar ik vind het ook heel moeilijk om mijn vader zo te zien aftakelen. Het is een vreselijke, slopende ziekte." Fred vertelt verder over MS en legt uit dat alle spieren in je lichaam ermee ophouden. "Hij kan niet lopen en zit in een rolstoel, al heel lang. Dat accepteert mijn vader niet waardoor het voor hem nog zwaarder is. Voor mijn moeder is het ook heel zwaar omdat mijn moeder de zorg moet dragen." Fred neemt zich voor om vaker naar zijn ouders te gaan, maar zegt dat wanneer hij hem dan ziet zitten in zijn rolstoel, hij "echt stuk" gaat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden