null Beeld

Friet met Nutella: lekker of niet?

Eén friet met... nutella graag. Je zult het niet snel horen, maar bij een patatzaak in Roermond kan het vanaf zondag toch echt.

Ingrid Hofstra

Wim Cox uit Roermond zegt dat hij de eerste ondernemer in Nederland is die friet met chocoladepasta verkoopt. Zelf vindt hij het best lekker.

Echt smerig

Dat is moeilijk geloven voor de Frietwinkel in Utrecht, die volgens het AD de beste patat van Nederland bakt. "Ik heb he natuurlijk nog nooit geprobeerd, maar het zou ook zeker niet bij ons passen. Wij kiezen voor het echte ambacht. Eerlijk gezegd lijkt het mij echt smerig."

Verbod

En er zijn meer mensen die walgen van het idee van zoute patat en mierzoete chocoladepasta. Snack-expert Eke Bosman is een ervaren tester van snacks en doet daarvan verslag op Instagram. Van een frietje Nutella heeft hij nog nooit gehoord. "Ik vind dat het verboden zou moeten worden", zegt hij lachend.

Vloeken in de kerk

"Friet met Nutella? Dat is vloeken in de kerk. Het hoort gewoon niet." Friet is anders dan andere hartige producten zoals popcorn en nootjes die wél goed samengaan in combinatie met chocolade, zegt Bosman. Dat komt doordat patat gefrituurd is, zegt Bosman.

null Beeld

Mindset

Geen reden voor het bedrijf in Roermond om van het idee af stappen. "Het is vooral de mindset dat hartig en zoet niet bij elkaar passen. We merken dat de knop even om moet."

Gratis

Een frietje Nutella kost 3,40 euro. Behalve zondag. Dan mag iedereen deze bijzondere combinatie gratis proeven.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Ruud Claessen, Cox & Co/RTL Nieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden