Frozen yoghurt in nog geen 10 minuten: zó doe je dat
Met deze tropische temperaturen is niets lekkerder dan deze overheerlijke, zelfgemaakte frozen yoghurt. Zo maak je ’m in nog geen 10 minuten! Lekker als toetje vanavond?
Dit heb je nodig voor 3 à 4 personen:
- 250 gram bevroren fruit (125 gram extra om het nog fruitiger te maken)
- 250 gram Turkse of Griekse yoghurt (ook lekke rmet sojayoghurt)
- 2 á 3 eetlepels verse kruiden (denk aan: munt, dragon, tijm, basilicum, melisse of citroenverberna)
- een beetje honing of rijstsiroop
- een blender, keukenmachine of staafmixer
Zo maak je het:
- Doe de stukjes bevroren fruit in een kom of de keukenmachine
- Voeg de koude yoghurt en de kruiden toe
- Maal het mengsel tot het een mooie ijsstructuur heeft
- Voeg naar smaak een beetje honing of rijstsiroop toe
- Maak het ijs nog fruitiger door het extra fruit er voorzichtig doorheen te scheppen
- Zet 30 minuten in de vriezer
- Garneer met de overige kruiden
Smullen maar!
Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Yvonne Jimmink. Styling: Cyn Ferdinandus.