null Beeld

Gaan we dit jaar samen voor duurzaam?

Het jaar goed beginnen? Draag dan ook vanaf nu een steentje bij aan een betere wereld. Hoe meer we samen doen hoe meer we bereiken.

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Appelsientje

Appelsientje werkt samen met Solidaridad om de sinaasappelboeren in Brazilië helpen om sinaasappels zo verantwoord mogelijk te telen. Zo draagt iedereen een steentje bij aan een duurzamere wereld.

Goed voor de natuur

Goede zorg voor de natuur is voor ons allemaal erg belangrijk. Door de sinaasappelboeren de juiste kennis bij te brengen zorgen we ervoor dat zij op een zo verantwoord mogelijk manier met het milieu omgaan. Zo zorgen we ervoor dat de fruitteelt en de natuur de komende jaren in balans blijven. Wist je dat er voor de sinaasappelteelt in Brazilië geen bossen worden gekapt en dat 20% van het land uit inheems bos moet bestaan?

null Beeld

Samen kun je meer dan alleen

Wist je dat de sinaasappelteelt in Brazilië voor ruim 250.000 banen zorgt? Het is dus belangrijk om de teelt nu en in de toekomst te kunnen garanderen. Daarom adviseert Appelsientje samen met Solidaridad de boeren op verschillende onderdelen in de sinaasappelteelt. De sinaasappelboeren in Brazilië krijgen daarom speciale training en begeleiding, zodat zij duurzamer en efficiënter kunnen telen met een nog hogere kwaliteit. Met een duurzame productie, wordt een goede opbrengst van de boomgaard bevorderd. Daardoor hebben de boeren op de lange termijn óók een hoger inkomen. Zo bieden Appelsientje en Solidaridad ook de kleinere familiebedrijven een mooi toekomstperspectief.

Wist je dat de boeren vaak effectief gaan samenwerken in een coöperatie? Zij bundelen hun krachten en delen kennis en ervaringen om te kunnen concurreren met de grote spelers.

Sinaasappelboer Hercules."Ik weet zeker dat we veel goede dingen zullen leren, we zullen ons volledig moeten inzetten om deze kwaliteit voort te zetten."

null Beeld

Goed voor de toekomst

Maar Appelsientje kijkt verder dan alleen de fruitteelt. Zo wordt er ook samen gewerkt in de sapfabriek en met de verpakkingleveranciers om de gehele productie van pluk tot pak zo verantwoord mogelijk te maken. Appelsientje gebruikt alleen groene stroom/energie en milieu vriendelijke verpakking. Ook gaat er niets verloren de pitten en schillen worden verwerkt tot dierenvoer of compost. En dat betekent dat Appelsientje het echt voor iedereen het beste onder de zon maakt.

Benieuwd hoe jij een steentje bij kan dragen? LEES OOK: RECYCLEN IS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK GEWEEST

Over Solidaridad

null Beeld

Als voorloper op het gebied van duurzame economische ontwikkeling biedt Solidaridad perspectief op welvaart voor iedereen, met respect voor mens en de aarde. Met bijna 50 jaar ervaring, experts in het veld en pragmatische samenwerking met invloedrijke partners in en om de productieketen, creëert Solidaridad slimme oplossingen met blijvende positieve impact.

Annelot van Leeuwen van Solidaridad: juist door de samenwerking met Appelsientje zijn de boeren gemotiveerd om te verduurzamen, op deze manier zijn grote slagen te maken.

null Beeld
null Beeld

Appelsientje wil voor iedereen het beste onder de zon. Voor de boeren, hun plukkers, de natuur én sapliefhebbers. Het streven is om alles op een duurzame manier te doen, vanaf de oorsprong in de boomgaard tot jouw glas sinaasappelsap. Lees meer over het duurzaamheidsprogramma op appelsientje.nl/duurzaamheid.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden