null Beeld

Geen fan van rode wijn? Zó maak je een heerlijke rosé glühwein

Als je niet van rode wijn houdt, is de kans aanwezig dat je ook geen fan bent van glühwein. Wellicht is dan deze frisse rosé glühwein de oplossing voor de koude feestdagen.

Online redactie Libelle

Als de traditionele rode glühwein iets te sterk of pittig voor je is, kun je de rode wijn heel makkelijk inwisselen voor roséwijn. Door een rosé als basis te kiezen, verandert de hele smaak: het winterdrankje wordt milder en ook een beetje fruitig. Klinkt goed, niet waar? Laat de winter maar komen!

Ingrediënten

  • 1 fles droge roséwijn
  • 2 vanillestokjes
  • 3 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • Honing

Zo maak je de rosé glühwein

1. Verwarm de roséwijn op middelhoog vuur. Zorg dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol.

2. Voeg het vruchtvlees van de vanillestokjes, de kaneelstokjes en steranijs toe. Zoet de wijn eventueel met honing. Hoe zoet je de glühwein maakt is aan jou.

3. Laat het geheel vervolgens met de deksel erop op een laag vuur staan om op smaak te komen. Doe dit minstens een kwartier, maar langer is nog beter. Wij raden zelfs 45 tot 60 minuten aan. Pak dan een grote soeplepel, schenk de glühwein in een mooi glas en geniet!

Rozemarijn

Je hebt verschillende varianten van rosé glühwein. Zo kun je er ook een maken met roséwijn, sinaasappel, rozemarijn en suiker maken. In dat geval snijd je de sinaasappel in plakjes en verwarm je 400 ml rosé, 50 gram suiker en 4 stengels rozemarijn op laag vuur. Eenmaal in het glas, voeg je wat sinaasappel toe. Cheers!

Met deze tips bak je thuis een professionele kersttaart:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Freundin.de. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden